Ook vorig jaar werd de kale boom omgetoverd tot een echte Wonderboom. Foto's: De Katrol
Ook vorig jaar werd de kale boom omgetoverd tot een echte Wonderboom. Foto's: De Katrol

Er hangen straks weer cadeautjes aan de Wonderboom aan de Brede Hilledijk

Algemeen 1.552 keer gelezen

Rotterdam - Vanaf woensdag 7 december staat er weer een Wonderboom voor de deur bij De Katrol en Speel-o-theek leuk leren 010 aan de Brede Hilledijk 86. In samenwerking met Sint Laurensfonds en KNR projecten in Nederland worden er vanaf 7 december tot aan 21 december dagelijks speelgoedjes en knuffels aan de takken gehangen van de dan nog onversierde Opzoomerboom, waarmee de kale boom wordt omgetoverd tot een echte Wonderboom. 

Het doel van de Wonderboom is om zo veel als mogelijk speelgoed, knuffels en cadeautjes bij kinderen thuis uit omliggende wijk(en) in Rotterdam Zuid te krijgen. Helaas is het namelijk niet voor iedere Rotterdammer vanzelfsprekend om in de dure decembermaand ook nog eens cadeautjes te kunnen kopen. 

Lees verder onder foto.

Daarom hangt de Wonderboom de komende tijd vol met geschenken en presentjes voor kinderen. Deze presentjes zijn zorgvuldig (waterdicht) ingepakt en van een feestelijke lint voorzien. Langslopende stadsgenoten en ook kinderen kunnen tijdens hun wandeling langs de Wonderboom een cadeautje voor zichzelf of voor een ander kunnen ‘plukken’. Zo willen de fondsen en De Katrol zorg dragen voor speelplezier in de aankomende kerstvakantie bij alle Rotterdamse kinderen thuis.

15 dagen Wonderboom ter ere van 15 jaar De Katrol
Ter ere van het 15-jarige lustrum van Stichting De Katrol wordt de Wonderboom dit jaar extra feestelijk en duurt de Wonderboom 15 dagen lang. In de dagen voor het Kerstsoepie (‘toevallig’ precies 15 dagen lang) wordt er elke dag om 15.00 uur nieuwe Wonderboom-geschenken in de Wonderboom gehangen. De buren van de Brede Hilledijk dragen er zorg voor dat de boom ook in de weekenden goed gevuld gaat worden. De Wonderboom actie duurt tot aan het Kerstsoepie op 21 december. De Wonderboom wordt mogelijk gemaakt door Sint Laurensfonds en KNR projecten in Nederland, die De Katrol steunen en dankzij de vele stadsgenoten die dit jaar speelgoed hebben gedoneerd aan Speel-o-theek leuk leren 010.

Op 19 december, de dertiende dag van de Wonderboom, komt ook wethouder Yigit ( wethouder Armoedebestrijding, Schuldhulpverlening en Taal) helpen met de geschenken in de Wonderboom wanneer hij kennis komt maken met De Katrol die dit jaar de Kinderrechten Award won. Zijn bezoek aan De Katrol staat gepland om 15.00 uur.

Lees verder onder foto.

Kerstsoepie en de mooiste boom
De Wonderboom blijft staan tot aan het ‘Kerstsoepie’. Traditiegetrouw sluit De Katrol dan met haar buren het (werk)jaar af door samen de Opzoomermee-kerstboom te versieren en zo om te toveren tot de mooiste kerstboom van Rotterdam. Elk jaar wordt de Opzoomermee-boom, een geschenk van de Gemeente Rotterdam en Opzoomermee aan de stad, versierd met kerstversieringen door de kinderen geknutseld in de Speel-o-theek. 

Dit jaar krijgt deze traditie een extra feestelijk tintje, omdat dan tegelijkertijd wordt stilgestaan stil bij het 15e lustrum van de stichting (De Katrol is op 20 december 2007 officieel opgericht en dus jarig). Het Kerstsoepie vindt plaats op woensdagmiddag 21 december aan de Brede Hilledijk 86 (tegenover De Katrol). Om 13.00 uur start met het versieren van de boom en vanaf 15.00 uur is er een heerlijk soepje (uiteraard vega en/of halal) en warme chocolademelk met slagroom voor de kinderen. Het Kerstsoepie duurt tot 17.00 uur. Dan is de Opzoomermeeboom omgetoverd tot de mooiste boom van de Afrikaanderwijk. De versierde Opzoomermeeboom blijft staan tot aan 6 januari en is te bewonderen aan de Brede Hilledijk, bij metro Rijnhaven.

Uit de krant