The Circle. Foto: Lindy Hengst
The Circle. Foto: Lindy Hengst

Spiegelende cirkel van vijf meter hoog trekt door de stad tijdens The Solar Biennale

Algemeen 1.061 keer gelezen

Rotterdam - Sinds vrijdag kun je een gigantische cirkel zien in het Museumpark. The Circle staat voor Het Nieuwe Instituut en is het symbool van The Solar Biennale die morgen (donderdag 8 september) begint. Tijdens The Solar Biennale staat onze stad in het teken van de zon.

Van 9 september tot en met 30 oktober strijkt The Solar Biennale voor het eerst neer in Nederland. Het evenement staat volledig in het teken van de kracht van de zon. The Solar Biennale is een initiatief van solar award-winnende designers Marjan van Aubel en Pauline van Dongen. De centrale vraag van The Solar Biennale is: ‘Hoe kunnen we samenleven met de zon en hoe ziet een stad zonder fossiele grondstoffen eruit?’

The Circle is een ontwerp van solar designer Marjan van Aubel. De vijf meter hoge, spiegelende cirkel reist komende weken door de stad en kondigt de activiteiten van The Solar Biennale in Rotterdam aan. Tot 11 september staat The Circle in het Museumpark, daarna gaat de cirkel naar het Noordplein (12 - 18 september), de voet van de Erasmusbrug (aan de noordkant, van 19 september tot 2 oktober), het Prins Alexanderplein (3 tot en met 10 oktober) en het Middellandplein (11 - 19 oktober).

The Solar Biennale reist door Rotterdam en strijkt ook nog neer op vier locaties met ZONdagen op Rotterdamse Oogst (17 september), Paviljoen... aan het Water (24 september), Prins Alexanderplein (8 oktober) en Middellandplein (15 oktober). Elke keer is er een programma dat in het teken van de zon staat. Onder meer zangeres Neila Moon, danser Brui5er en hoolahoop performer Silke experimenteren met de vele mogelijkheden van de zon. Er is altijd een Solar Talk en doorlopend is er ZonneEHBO in samenwerking met Energie van Rotterdam en Zonnestad. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen aan de slag met een leuke workshop terwijl energiecoaches de ouders vertellen over nieuwe ideeën. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant