Foto: Daria Obymaha/pexels.com
Foto: Daria Obymaha/pexels.com
Advertorial

Dit zijn de absolute musthaves voor in de tuin deze zomer

Algemeen 779 keer gelezen

Veel mensen gaan er graag op uit, voor een dagje weg of natuurlijk op vakantie. Daarnaast blijft er genoeg tijd over om thuis te genieten van het mooie weer in je eigen tuin of op het balkon. Zodra de zon schijnt gaan we graag naar buiten, zoeken we de gezelligheid op met familie, vrienden of buren. Om optimaal te genieten van jouw tuin of balkon zijn er een aantal musthaves die niet mogen ontbreken voor een zomer vol tuinplezier.

Fijne zitplek

Wie deze zomer van de tuin wil genieten kan er niet onderuit om goede tuinmeubels aan te schaffen. De tuin wordt meer en meer een verlengstuk van onze woonkamer. Een echte zithoek creëren in de tuin is dan ook helemaal van deze tijd. Je kunt kiezen voor een complete loungeset waarbij je direct klaar bent met een bank, stoelen en eventueel bijzettafel. We kiezen graag voor comfort, een loungebank zien we dan ook veel terug in tuinen, maar ook op balkons. Heerlijk onderuit gezakt genieten van het avondzonnetje met een goed boek wordt daarmee nog aangenamer. Ook een eettafel met stoelen zijn meubelstukken die niet mogen ontbreken in de tuin. Veel mensen kiezen ervoor om, zodra het weer het toelaat, lekker buiten te eten. Een eettafel van goede kwaliteit die de hele zomer gerust buiten kan staan is daarom ook een echte must.

Ontsnap aan de hitte

In het afgelopen voorjaar en nu ook in de zomer hebben we al kunnen genieten van zonnige warme dagen. Het is dan ook belangrijk om in de tuin ook voldoende schaduwplekken te hebben. Iets dat niet mag ontbreken in iedere tuin of op het balkon is dan ook een parasol. Hiermee creëer je fijne schaduw en bescherming tegen de zon. Ideaal voor het hele gezin, ook de allerkleinste onder ons kunnen dan zonder problemen buiten spelen. Bovendien ziet de loungehoek er met een parasol ook nog eens mooi aangekleed uit. Met een parasol van Kees Smit haal je kwaliteit in huis en met een ruime keuze is er voor iedere tuin of elk balkon een optie beschikbaar. 

Overkapping

Een overkapping biedt, net als een parasol, een welkome verkoeling op warme dagen. Bovendien heb je er het hele jaar door plezier van. Ook in het najaar en de winter kun je nog onder de overkapping zitten, bijvoorbeeld met een vuurkorf. Het knusse gevoel willen we niet alleen binnen in de woonkamer creëren, maar ook buiten. Met een overkapping zit je warm en gezellig en deze is makkelijk aan te kleden met lampjes voor het ultieme knusse gevoel. 

Sfeer mag niet ontbreken

Doordat de zithoek in de tuin steeds meer als een woonkamer wordt ingericht mogen ook de nodige accessoires niet ontbreken. Daar horen onder andere een fijn buitenkleed bij, kussens en plaids. Ook sfeerverlichting is essentieel voor het maken van een fijne sfeer. Een lichtsnoer is heel makkelijk op te hangen op verschillende plaatsen en geeft de tuin een gezellige, festival achtige uitstraling. Verlichting op zonne-energie is niet alleen praktisch, maar draagt ook bij aan een duurzame tuin. Een tafelhaard of vuurkorf geeft ook een fijne sfeer, terwijl hij je ook warm houdt of een frisse zomeravond. 

Buitenkeuken

Nu veel Nederlanders en ook dit jaar weer voor kiezen om vakantie te vieren in eigen land, wordt de tuin nog belangrijker. De zithoek krijgt al steeds meer de vorm van een echte woonkamer met bank, kleed een accessoires, maar ook de keuken krijgt een prominentere rol in de tuin. Een goede barbecue is bij veel mensen geliefd. Ook een uitgebreide buitenkeuken zien we steeds vaker terug inclusief vast kooktoestel met kraan en werkblad. Zo krijgt de tuin steeds meer een huiselijke functie.

Volgens de laatste trends

Ook dit jaar zijn er weer verschillende trends te ontdekken in de aankleding van tuinen. Het blijft niet bij één stijl, maar er zijn meerdere mogelijkheden, voor ieder wat wils dus. Wie houdt van luxe en comfort kies voor rijke stoffen die helemaal passen bij een mooie loungeset. Aan de andere kant is juist de industriële en stoere look populair deze zomer met beton en moderne meubels. Ook duurzaamheid is een belangrijk thema dit jaar. Dat zien we niet alleen terug in de gebruikte materialen zoals bamboe, maar ook het gebruik van tweedehands en vintage spullen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant