Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Advertorial

Pallets kopen en verkopen bij dezelfde partij, een goed idee?

Algemeen

Wil jij je partij Pallets verkopen? Er zijn verschillende instanties die je pallets wel ophalen en je hiervoor een realistische prijs bieden. Je oude pallets worden doorverkocht als ze nog in een redelijke staat zijn. Wanneer je pallets niet meer te gebruiken zijn, dan worden ze op een duurzame manier ergens anders voor gebruikt. Of pallets kopen en verkopen bij dezelfde partij een goed idee is lees je in deze blog.

Pallets worden duurzaam hergebruikt

Veel pallethandels hebben jarenlang ervaring met het verkopen van pallets en het inkopen ervan. Je Houten pallets kopen doen ze voor een reële prijs. Ook worden de pallets hergebruikt, waardoor duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Indien mogelijk moet een pallet eigenlijk altijd een tweede leven krijgen. Vaak krijg je er nog een goede prijs voor ook.

Verkoopbare pallets

Een pallethandelaar koopt eigenlijk alle soorten pallets op. Denk maar aan pallets van hout, kunststof, CP-pallets, Europallets, palletboxen, vatenpallets, blokpallets, opslag pallets, etc. Meestal kunnen de pallets gewoon bij je thuis opgehaald worden.

Oude pallets verkopen

Pallethandelaren kopen meestal oude pallets in, of pallets die al eens gebruikt zijn. Pallethandelaren kunnen hun werk maken van het verkopen van pallets omdat het een product is waar altijd vraag naar is. Gebruikte pallets zijn namelijk een stuk goedkoper, waardoor ze voor veel consumenten erg aantrekkelijk zijn. Vooral consumenten die de pallets maar een keer nodig hebben geven de voorkeur aan oudere pallets, want ze hebben er niet te veel geld voor over. Een pallethandelaar koop daarom ook graag jouw oude, gebruikte pallets op. Welke soort pallet het is maakt hierbij niet uit. Op veel sites online kun je je oude pallets inleveren. Het gaat daarbij om zowel pallets van hout of van kunststof, en afmetingen maken niets uit. Zelfs als je pallets kapot zijn dan kun je ze makkelijk doorverkopen aan een handelaar. Voordat de pallets verkocht worden kijkt de handelaar naar de staat van de pallets en of ze te repareren zijn. Als ze nog te repareren zijn, dan koopt een handelaar hem graag op. Het is namelijk belangrijk dat de pallets nog wel bruikbaar zijn, omdat een handelaar ze anders niet inkoopt.

Na de verkoop

Nadat je je pallets hebt verkocht, worden ze bij de handelaar gesorteerd op kwaliteit, gebruik, afmeting en draagvermogen. Pallets die nog van een goede kwaliteit zijn worden opnieuw op de markt gebracht, en de kapotte pallets worden gerepareerd. Op deze manier krijgt je pallet toch nog een tweede leven!

Uit de krant

Uit de krant