Britta en Yuri Wattimena. Foto: Nanja Valenteyn-Wattimena
Britta en Yuri Wattimena. Foto: Nanja Valenteyn-Wattimena

Britta en Yuri openen aan de Bergse Plassen hun eerste eigen restaurant

Algemeen 10 keer gelezen

Rotterdam - Britta en Yuri Wattimena openen in het najaar restaurant NOYA aan de Straatweg 114 in Hillegersberg, op de locatie van het voormalige restaurant Zotte. Het is de eerste eigen zaak van het echtpaar.

Restaurant NOYA biedt plaats aan 35 gasten, heeft een terras en kijkt aan de voorzijde uit over het water van de Bergse Plassen. Britta (33) en Yuri (39) Wattimena hebben ruime ervaring bij Rotterdamse toprestaurants. Britta werkte als gastvrouw bij sterrenrestaurants als FG Restaurant, Food Labs by François Geurds en Amarone. Het afgelopen half jaar bekwaamde ze zich bij kaasspeciaalzaak De Kaashoeve in Rotterdam verder in de wereld van kaas. Yuri heeft FG Restaurant, Food Labs by François Geurds, Amarone en The Millèn op zijn cv staan, waar hij bij de laatste drie als sous-chef werkte.

De naam NOYA is een samenvoeging van Noah en Yara, de kinderen van Britta en Yuri Wattimena. Yuri Wattimena: “NOYA wordt een toegankelijk fine-dining-restaurant met een wereldse kookstijl. Ik kook vanuit een klassieke Franse basis en geef er vervolgens mijn eigen draai aan met internationale producten en eigen smaakcombinaties. Ik kook zonder grenzen en laat me inspireren door alles wat ik lekker vind, of het nu uit Nederland, Frankrijk of Azië komt. En ik ben half Moluks, dus de gast gaat ook wat proeven van de smaken van de Indische Archipel.”

Uit de krant

Uit de krant