De 'All Incllusive' Roze Maandag Express brengt de eerste bezoekers vanuit Rotterdam naar Tilburg.
De 'All Incllusive' Roze Maandag Express brengt de eerste bezoekers vanuit Rotterdam naar Tilburg.

NS rijdt met Roze Maandag Express vanuit Rotterdam naar Tilburg

Algemeen 1.597 keer gelezen

Rotterdam - Roze Maandag begint dit jaar al in de trein. Een oude bekende is daarvoor uit de kast gehaald: de Roze Maandag Express. Op de dag waarop gelijkwaardigheid, inclusie en acceptatie wordt gevierd in Tilburg tijdens de grootste kermis van de Benelux, brengt de Roze Maandag Express op 25 juli de eerste bezoekers vanuit Rotterdam -via Breda- naar Tilburg.

Zangeres Imca Marina en tv-kok Hugo Kennis fluiten de trein weg op Rotterdam Centraal en gaan voorop in de trein die bol staat van muziek, feest en lekkernijen van Albert Heijn. 

Zo’n 250 dragqueens, prijswinnaars en andere gasten kunnen dansen op de feestdeutjes van de Weekend Club, eten en zien hoe All Inclusive het werk van de machinist en hoofdconducteur is. 

Hoofdconducteur Tio Lelieveld is gek op leer en kreeg dit jaar de titel ‘Mr. Leather 2022’. “Ik voel me lekker, stoer en krachtig als ik leer draag.” Op zijn werk vinden ze het prachtig. “Mijn collega’s vinden het leuk en interessant. Natuurlijk zijn er collega’s die er weinig mee hebben en zich meer interesseren in de allernieuwste dubbeldekker. Maar voor mij zijn de twee werelden met elkaar vervlochten.”

Machinist van de Roze Maandag Express is Richard a.k.a. Ruxy Bonaparte. Een echte Rotterdammer die regelmatig te vinden is in Café Bonaparte in Rotterdam. “Echt fantastisch dat deze trein in Rotterdam vertrekt en dat we mensen dan zo vrolijk meenemen naar Tilburg.”

VIP Pink Room
In de Roze Maandag Express is een speciale VIP-ruimte, de Pink Room. Hier worden prijswinnaars getrakteerd op verschillende lekkernijen en gaan ze 1e klas mee naar Tilburg. Daarna zijn ze de hele dag VIP-gast op Roze Maandag en krijgen ze twee gratis kaartjes voor attracties en toegang tot de VIP-opening van Roze Maandag in de Bierhal. NS geeft 4 VIP-tickets weg voor de Pink Room via social media. Daarnaast zijn er 25 tickets te winnen voor de speciale trein.

Om 10.17 uur vertrekt de trein vanaf perron 2 op Rotterdam Centraal.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant