Rotterdamse handhavers worden een stuk belangrijker in de stad. Foto: Gemeente Rotterdam
Rotterdamse handhavers worden een stuk belangrijker in de stad. Foto: Gemeente Rotterdam

Rotterdamse handhavers gaan meer doen en later op de avond werken

Algemeen 12 keer gelezen

Rotterdam - De handhavers van de gemeente Rotterdam zijn komende maanden op vrijdagen en zaterdagen tot 02.00 uur op straat actief. Het gaat om een pilot die afgelopen weekend begin en tot en met 1 oktober duurt. De extra inzet moet voor minder overlast op straat zorgen én de politie meer tijd geven voor ander werk. 

De afgelopen jaren hebben de gemeentelijke handhavers een steeds belangrijkere rol gekregen om het veilig te houden op straat. Het nieuwe stadsbestuur wil voortaan speciale pleinstewards inzetten én meer inzet in de nachtelijke uren. De handhavers worden flexibel ingezet waar ze het meest nodig zijn. Naast toezicht houden bij onder andere horecagelegenheden, het handhaven op parkeeroverlast en het opvolgen van meldingen van overlast gaan ze ook de uitstroom van evenementen begeleiden en extra surveilleren in parken.

De handhavers nemen tijdens deze pilot ook deel aan (politie)acties op Rotterdamse kades en bij acties tegen verkeersaso’s. Met name in het centrum handhaven ze gezamenlijk op onder andere lachgasgebruik en geluidsoverlast door (stilstaande) voertuigen.

Wethouder Vincent Karremans: “Onze handhavers hebben een belangrijke rol om de stad schoon, heel en veilig te houden. En die stad stopt niet om elf uur ’s avonds. Daarom zijn zij nu ook op vrijdag- en zaterdagnacht op straat. Een veilig gevoel voor Rotterdammers die nog laat op pad zijn en een gerust idee voor de mensen die van hun nachtrust proberen te genieten.”

Uit de krant

Uit de krant