Een laatste keer opera, dans, spoken word en beatbox. Op de foto artiest Shirley Adney. Foto: Dimitri Hakke
Een laatste keer opera, dans, spoken word en beatbox. Op de foto artiest Shirley Adney. Foto: Dimitri Hakke

Rotterdamse Wijken Show blij met ruim met 4500 bezoekers

Algemeen 986 keer gelezen

Rotterdam - Met 18 shows in 16 wijken, ruim 50 Rotterdamse artiesten die weer een plek op het podium hebben gekregen, samenwerkingen met 18 lokale ondernemers en ruim 4500 bezoekers is de Rotterdamse Wijken Show een groot succes gebleken! De kers op de taart was de laatste Rotterdamse Wijken Show afgelopen zaterdag op een drukbezocht Schouwburgplein tijdens O. Festival for Opera. Music. Theatre.

Vanaf februari is de muzikale karavaan van de Rotterdamse Wijken Show door alle wijken van Rotterdam getrokken en afgelopen zaterdag was het moment van de laatste show aangebroken. Nog een laatste keer stond de vaste bezetting aangevuld met Rotterdams talent uit verschillende wijken op het podium. Zo verraste Alexander Bouwer jong en oud met zijn poppenspel, Fanatics-winnares Shirley Adney liet met haar zang en dans zien dat ze een terechte winnaar is en zowel de danseressen van Desi Steps als Bellyssima kregen het publiek aan het swingen.

Ook The Voice Kids-finalist Soufiane Soussan beklom nog een keer het pop up-podium en deed zelfs nog een toegift na een luid we want more van het publiek. “Ik heb zo erg van deze shows genoten, heel tof”, zei hij na afloop. “Het zal echt wel wennen worden nu de Rotterdamse Wijken Shows zijn afgelopen”, aldus Asmita, danseres van Desi Steps. “We keken er elke week zó naar uit!” Beatboxer Alexander Kahlman beaamt dat: “Het was zo waardevol om elke week op het podium te kunnen staan. Timothy en ik hebben er ontzettend van genoten.”

Fantastische reis door Rotterdam
“Het doel van de Rotterdamse Wijken Show was om de culturele energie in de wijken weer nieuw leven in te blazen door lokale artiesten een duwtje in de rug te geven, ze letterlijk een podium te bieden en Rotterdammers een feestje te laten vieren. En dat is gelukt”, aldus Reinier Weers, projectleider van de Rotterdamse Wijken Show. “Het is een geweldige reis geweest. We hebben Rotterdam leren kennen op een manier die ons ook elke keer weer heeft verrast. Met elke show ben ik steeds trotser geworden!” Zo sprak Rajiv Bhagwanbali, artistiek leider, het publiek en de artiesten na de laatste show toe.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant