Rap, opera, dans en poppenspel. Op de foto Desi Steps. Foto: Dimitri Hakke
Rap, opera, dans en poppenspel. Op de foto Desi Steps. Foto: Dimitri Hakke

Laatste keer feest met Rotterdamse Wijken Show op Schouwburgplein

Algemeen 515 keer gelezen

Rotterdam - Op zaterdag 28 mei wordt het pop-up podium van de Rotterdamse Wijken Show nog een laatste keer opgebouwd. Vanaf 15.00 uur is het feest op het Schouwburgplein en kun je genieten van zang, dans, poppenspel, spoken word en meer! 

Net als bij de eerdere edities van de Rotterdamse Wijken Show staat er ook komende zaterdag weer een grote variatie aan artiesten op het podium. Zo zullen onder anderen Simha (rap), Bellyssima (buikdans), Marie van der Burg (jazz) en The Voice Kinds-finalist Soufiane Soussan optreden. Poppenspeler Alexander Bouwer brengt een compleet nieuwe pop tot leven voor een spannend duet. 

Als onderdeel van O. Festival for Opera. Music. Theatre. kan opera op het pop up-podium natuurlijk niet ontbreken. Sopraan Laura Bohn zal de one-woman opera Lullaby ten gehore brengen, wat tevens de Europese première zal zijn van dit bijzondere stuk muziek. De volledige line-up van de laatste Rotterdamse Wijken Show vind je op rotterdamsewijkenshow.nl

Vaste bezetting
De basis van de Rotterdamse Wijken Show wordt verzorgd door een bonte mix van Rotterdamse podiumkunstenaars zoals de Kaapverdiaanse zangeres Melissa Fortes, beatboxers Timmeh en A/L/X, de dertienjarige volkszanger Levy Goudriaan en dansgroep Desi Steps. De regie van de show is in handen van Rajiv Bhagwanbali. Bandleider Stanley Clementina zorgt met de Steez Music Band voor de wervelende muzikale begeleiding van de show. 

De Rotterdamse Wijken Show is onderdeel van Maak Mee In Je Wijk, waar ook Fanatics en Cultuur Boost onderdeel van uitmaken. De activiteiten van Cultuur Boost lopen de komende maanden nog door. Zo kun je creatieve workshops volgen, samen muziek maken of leren acteren.

Uit de krant