Foto: gemeente Rotterdam
Foto: gemeente Rotterdam

Hoek van Holland opent op Hemelvaartsdag het strandseizoen met festivals en grootste braderie van Zuid-Holland

Algemeen 2.736 keer gelezen

Rotterdam - Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, vindt traditiegetrouw de jaarlijkse opening van het strandseizoen plaats. Een groots evenement, waarbij badplaats Hoek van Holland zich nationaal presenteert. Het event trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers van jong tot oud. 

De opening van het strandseizoen is een begrip in de regio en ver daarbuiten. De dag biedt voor ieder wat wils met een braderie, kinderkermis, drie festivalterreinen en talloze strandpaviljoens waar bezoekers terecht kunnen voor een heerlijk hapje en drankje. 

De grootste braderie van Zuid-Holland is dit jaar tussen 10.00 en 17.00 te vinden op de parkeerplaats aan De Badweg en is vrij toegankelijk voor publiek. Dit jaar zijn er drie festivalterreinen met elk een eigen sfeer en programma. Beachclub Royal, Villa on the Beach en De Zeebries pakken dit jaar groots uit. De drie festivalterreinen zijn al vanaf 12.00 uur toegankelijk met entreetickets welke beschikbaar zijn op de website van de betreffende locatie.

De gemeente Rotterdam raadt iedereen aan om met het openbaar vervoer te komen of met de fiets. Tussen Blaak en Hoek van Holland Haven rijden extra metro’s. Dit jaar is er ook voor het eerst een bewaakte fietsenstalling. Tegen een klein tarief kan uw (elektrische) fiets of scooter hier heel de dag veilig staan.

Uit de krant