Festival op de fiets voor alle Rotterdammers. Foto: pr
Festival op de fiets voor alle Rotterdammers. Foto: pr

Rotterdam Rides: eerste festival op de fiets voor alle Rotterdammers

Algemeen 1.013 keer gelezen

Rotterdam - De stad ontdekken op de fiets. Dat kan op het eerste Rotterdamse fietsfestival, Rotterdam Rides. Het is een duurzaam, vrolijk en gratis festival op de fiets voor jong en oud op zondag 22 mei.

Op die dag viert Rotterdam al het moois van de stad op de fiets, met negen themarides en een uitgebreid festivalprogramma. Rotterdam Rides is een initiatief van de Rotterdamse Fietsalliantie.

Racen in de hoogste versnelling, ‘wheelies’ maken in het Zuiderpark of een rustige speeltuinentocht met het hele gezin. Het kan tijdens Rotterdam Rides allemaal. Er zijn in totaal negen Rides waar bezoekers zich voor kunnen aanmelden. Een Ride is een themaroute, zoals bijvoorbeeld de Backyard Ride of de Feyenoord Ride. Voor iedereen is er een geschikte route: van een korte afstand door het centrum tot flink wat kilometers maken buiten de stad. Sommige routes kunnen ook op eigen gelegenheid gefietst worden. 

Festivalhart
Alle negen themaroutes starten en/of eindigen bij het Festivalhart op de Schiestraat bij Biergarten. Van 12.00 tot 18.00 uur is er een festivalprogramma waarbij de fiets centraal staat. Van speeddaten op een tandem tot een loopfietsenrace voor de allerkleinsten.

Rotterdamse Fietsalliantie
Een festival op de fiets: hoe is dat idee ontstaan? “Dit festival is vóór en dóór de stad georganiseerd. Rotterdam wordt nog niet gezien als een échte fietsstad. Toch is er zoveel moois te ontdekken op de fiets. Dat laten we met dit festival zien met verschillende themaRides”, aldus Ellery Landheer, community manager van de Rotterdamse Fietsalliantie. De alliantie is een groep van meer dan 50 lokale organisaties die elkaar én anderen aanmoedigen om (vaker) de fiets te pakken. “We juichen fietsen toe en vergroten samen de fietscultuur van Rotterdam. Zo houden we het leven in de stad fijn en onszelf gezond.”

Aanmelden voor een van de negen fietsroutes kan op www.rotterdamrides.nl

Uit de krant