Met de Rotterdamse Open Volkstuindagen hopen de verenigingen meer bekendheid te krijgen in de wijk, waardoor meer mensen de weg naar hun park weten te vinden. Foto: pr
Met de Rotterdamse Open Volkstuindagen hopen de verenigingen meer bekendheid te krijgen in de wijk, waardoor meer mensen de weg naar hun park weten te vinden. Foto: pr

De eerste Rotterdamse Open Volkstuindagen komen in zicht

Algemeen 1.585 keer gelezen

Rotterdam - Op 4 en 5 juni organiseren de Rotterdamse volkstuinverenigingen open dagen. Buurtbewoners zijn welkom en worden van harte uitgenodigd om tijdens dit weekend een kijkje te nemen op hun volkstuinpark.  

Verspreid in Rotterdam zijn er meer dan 40 volkstuinparken, allemaal groene parels in de stedelijke omgeving. Vaak weten bewoners van de omliggende wijken niet eens van het bestaan van deze mooie parken of denken zij dat deze parken exclusief voor de tuinders zijn. Niets is minder waar: De parken zijn openbaar wandelterrein, de tuinders zijn trots op hun park en willen dit graag met de buurtbewoners delen.  

Tijdens de Rotterdamse Open Volkstuindagen organiseren veel verenigingen extra activiteiten mede voor de buurtbewoners. Dit varieert van een plantjesmarkt tot zelfgebakken taart in de kantine en van een lezing over bijen tot een kruiwagenwedstrijd voor kinderen. In ieder geval zullen op alle deelnemende verenigingen de hobbytuinders met passie vertellen over hun hobby. 

Met de Rotterdamse Open Volkstuindagen hopen de verenigingen meer bekendheid te krijgen in de wijk, waardoor meer mensen de weg naar hun park weten te vinden. De Rotterdamse Open Volkstuindagen worden georganiseerd door het Platform Rotterdamse volkstuinen, een samenwerkingsverband waaraan alle Rotterdamse volkstuinverenigingen kunnen deelnemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant