Stockfoto: Getty Images/iStockphoto
Stockfoto: Getty Images/iStockphoto

Bijzondere gift van 15 miljoen euro van De Verre Bergen voor extra energietoeslag Rotterdamse minima

Algemeen 2.740 keer gelezen

Rotterdam - Stichting De Verre Bergen stelt een bedrag van maximaal 15 miljoen euro ter beschikking voor Rotterdamse minima. Hierdoor kunnen meer Rotterdamse huishoudens dan nu het geval is een ‘energietoeslag’ van eenmalig 800 euro ontvangen. ‘We zijn ontzettend dankbaar”, reageert de gemeente op de bijzondere gift.

Het gaat om mensen met een inkomen tot 140 procent van het wettelijk sociaal minimum. ‘We gaan ervoor zorgen zo snel mogelijk het geld bij de desbetreffende huishoudens met een minimum inkomen te krijgen’, aldus de gemeente. 

Als gevolg van de stijgende energieprijzen zijn er steeds meer Rotterdammers die het financieel niet meer redden. De regering heeft de gemeente Rotterdam inmiddels extra middelen beschikbaar gesteld om eenmalig een energietoeslag van 800 euro te verstrekken aan Rotterdamse minima tot 120 procent van het wettelijk sociaal minimum. 

Er is echter een veel grotere groep Rotterdammers met een minimuminkomen die wordt getroffen door de hoge energieprijzen. Met de geste van De Verre Bergen komt nu uit onverwachte hoek een nieuw aanbod voor Rotterdamse minima. De gemeente gaat nu uitzoeken hoe deze samenwerking binnen de wet- en regelgeving vormgegeven kan worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant