De drone show werd de afgelopen dagen in het geheim middenin de nacht opgenomen, bij de iconische brug De Hef in Rotterdam. Foto's: pr
De drone show werd de afgelopen dagen in het geheim middenin de nacht opgenomen, bij de iconische brug De Hef in Rotterdam. Foto's: pr

Drone show lichtkunstwerk met vredesduif opgenomen bij De Hef

Algemeen 1.719 keer gelezen

Rotterdam - Mothership, Anymotion Productions en Video Agency hebben de handen ineengeslagen en een lichtkunstwerk gecreëerd dat om wereldvrede schreeuwt. De performance met de titel ‘ASAP’, wat staat voor ‘as soon as possible’, vragen zij om aandacht voor wereldvrede en dat zo snel mogelijk! 

De hoopgevende performance is uitgemond in een kunstwerk van honderd drones met een vredesduif in de hoofdrol, bedacht en ontwikkeld door Jeroen Everaert van Mothership. De drone show werd de afgelopen dagen in het geheim middenin de nacht opgenomen, bij de iconische brug De Hef in Rotterdam.

De performance werd geregisseerd door Andre Freysen en Felix Kops van Video Agency en gevlogen door Anymotion Productions. De drie partijen willen met het lichtkunstwerk een statement maken en tegelijkertijd de wereld een hart onder de riem te steken.

Lees verder onder foto.

Met de drone show vragen de makers op een creatieve manier aandacht voor wereldvrede. In de performance is te zien hoe een vredesduif op een oorlogstank poept, die vervolgens oplost en waar vanuit de resten een bloem ontstaat die symbool staat voor het nieuwe leven. Met dit krachtige statement laten zij zien hoe de vredesduif, het internationale icoon voor vrede, uiteindelijk alles overwint en zorgt voor nieuw leven.

Jeroen Everaert (Mothership): “Met dit lichtkunstwerk hoop ik iedereen een hart onder de riem te steken. Met een knipoog. Geen zware, maar lichte kost. Een boodschap die bij iedereen binnenkomt. Met een vredesduif die voor iedereen in de wereld herkend wordt als teken van vrede.” In de video is muziek te horen van onder andere de Rotterdamse pianist Kevin van Genderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant