Foto: Wereldmuseum Rotterdam
Foto: Wereldmuseum Rotterdam

Wereldmuseum Rotterdam krijgt grote tentoonstelling over haar

Algemeen 94 keer gelezen

Rotterdam - In de nieuwe tentoonstelling Hair Power viert het Wereldmuseum in Rotterdam de kracht en vele symbolische betekenissen van haar. De tentoonstelling is te zien vanaf 20 mei 2022.  

In Hair Power zet het Wereldmuseum verhalen van mensen en hun haar in de spotlight met hedendaagse en historische objecten, kunst, design en film. Met unieke bijdragen van diverse kunstenaars. Verschillende kapsels, versieringen, pruiken en extensions zijn een vorm van communicatie. 

Persoonlijke en waardevolle objecten laten zien dat haar ook los van ons lichaam een bijzondere kracht en intimiteit behoudt, juist omdat het ooit onderdeel was van onszelf. Zoals een lokje haar van een geliefde in een sieraad of een halsketting gemaakt van vlechtjes, gedoneerd door verschillende vrouwen.

Hair Power toont de vele manieren waarop mensen hun haar op grote schaal inzetten om samen verandering en een betere wereld te creëren. Doordat een kapsel uitgroeit tot icoon voor een politiek ideaal en een sociale beweging, of omdat haar als restmateriaal een bijdrage kan leveren aan een duurzame wereld. Bijvoorbeeld als spons bij een olielek.

Hair Power is te zien van 20 mei 2022 tot en met 8 mei 2023 in Wereldmuseum Rotterdam aan de Willemskade 25.

Uit de krant