Foto: Stichting Vogelklas Karel Schot
Foto: Stichting Vogelklas Karel Schot

Eenden moeten drijven, niet zinken

Algemeen 793 keer gelezen

Rotterdam - Vogelklas Karel Schot op het Afrikaanderplein had deze week een eendje uit Gouda te logeren. Het eendje kwam voor een grote wasbeurt want ze was ‘lek’. 

Het endje kwam in Rotterdam terecht via Dierenopvang van het Centrum voor Dierenhulpverlening in Gouda om haar veren vrij te maken van het vettige goedje dat er op zat. Olie of ander vuil en vet tast de veerstructuur aan waardoor de veer zijn natuurlijke bescherming verliest en de vogel vervolgens ‘lek’ raakt, zo lezen we op de facebookpagina van de Vogelklas. Want: ‘Een zinkende eend lijkt natuurlijk nergens op.’ 

Een wasbeurt geeft veel stress en daarom verbleef het Goudse eendje eerst nog een paar dagen in haar nieuwe hokje om wat rust te krijgen en lekker wat bakjes eten leeg te slobberen. Na een gezondheidscheck en de goedkeuring daarvan was het tijd om gewassen te worden.

Lees verder onder de foto.

Het wassen ging goed en driftig poetste het endje vervolgens haar schone veertjes weer in model. Parmantig en mooi zat zwom ze de volgende dag weer in bad. Eenmaal bewezen dat haar verenpak weer brandschoon en helemaal waterdicht was, kwam haar logeerpartij weer ten einde. Ze mocht los, waar alle eendjes drijven in het water.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant