Katja voor de oliebollenkraam aan het Stadhoudersplein. Van Eijk bakt eerlijke oliebollen, op de ouderwetse manier.
Katja voor de oliebollenkraam aan het Stadhoudersplein. Van Eijk bakt eerlijke oliebollen, op de ouderwetse manier.
Koop Lokaal

Van Eijks Oliebollen wederom met goud bekroond!

Algemeen 4.038 keer gelezen

Rotterdam – Hard werken wordt beloond, wederom met goud bekroond! Deze week ontving Van Eijks Oliebollen voor de tweede keer op een rij de gouden bekroning van het Nederlandse Bakkerij Centrum. Voor Johnny en Katja van Eijk is dit een bekroning op hun werk en dat mag gevierd worden.

Johnny en Katja van Eijk zijn kermisexploitant van beroep. Al dertig jaar bakken ze in de wintermaanden oliebollen. Ze hebben twee standplaatsen. In Rotterdam staat Katja aan het Stadhoudersplein voor het Grafisch Lyceum en in ’s-Gravenzande haar man Johnny samen met hun zoon Micky bij de Intratuin. Johnny is opgegroeid in een kermisfamilie en kreeg de traditie van jongs af aan mee. In 1993 trouwde Johnny met Katja en runnen sindsdien hun eigen kermisbedrijf met meerdere attracties en oliebollenkramen. De liefde voor het vak hebben Johnny en Katja ook aan hun zoon Micky meegegeven. Inmiddels is Micky ook volop aan het werk in het bedrijf en leert hij alle kneepjes van het vak. In de toekomst zou hij het liefst een eigen attractie gaan exploiteren Momenteel is hij op zoek naar een eigen standplaats voor een oliebollenkraam. 

Eerlijk recept
In de wintermaanden staat het kermisseizoen stil en komen de oliebollenkramen weer tevoorschijn. Zeven dagen in de week worden er verse oliebollen gebakken. De oliebollen van Van Eijk zijn ongekend populair. Het echtpaar gebruikt als basis een familierecept van Johnny’s grootouders van moederskant. Het recept wordt al meer dan 100 jaar in de familie gebruikt, oud maar goud! De afgelopen jaren is het recept steeds iets bijgeschaafd en ontwikkeld om de meest perfecte oliebol te krijgen. Bij Van Eijks oliebollen worden eerlijke oliebollen gebakken op de ouderwetse methode zonder toevoegingen van kleur,- geur,- smaak, - en E-stoffen.

De oliebollen bij Van Eijk worden elke dag vers gebakken en worden nooit een dag later aangeboden, zelfs niet op oudjaarsdag. Het voordeel is dat je als klant de oliebollen kunt invriezen. De oliebollen kunnen na aanschaf ook gemakkelijk in de oven worden opgewarmd. Johnny en Katja beginnen dan al in de nacht te bakken. De oliebollen zijn vegan er wordt geen ei of melk gebruikt tevens zijn alle oliebollen halal, er wordt geen alcohol in het beslag gebruikt. “Er wordt enkel gebruik gemaakt van bloem, water, gist, suiker en zout. Alles wordt precies afgewogen, zodat er gebruik wordt gemaakt van de juiste verhoudingen”, zegt Katja. Ze is wat dat betreft heel perfectionistisch vindt ze zelf. Alleen de beste oliebollen worden verkocht. Micky heeft het perfectionisme van zijn moeder overgenomen. Naast de oliebollen met en zonder rozijnen, zijn er ook appelbeignets en gevulde bollen te koop. Ook de Berliner bollen zijn gewild bij Van Eijks oliebollenkraam. De berlinerpudding wordt in de bol meegebakken, waardoor de vulling zich over de hele bol verspreidt. Dit zorgt voor een ultieme smaaksensatie. Iedere vrijdag en zaterdag en op 30 en 31 december zijn er bij Van Eijks Oliebollen de ouderwetse appelflappen verkrijgbaar.

Kwaliteit
Johnny en Katja zijn continu bezig om verbeteringen in het proces aan te brengen en ervoor te waken dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. In de loop der jaren heeft Van Eijks Oliebollenkraam een vaste klantenkring opgebouwd waar Katja trots op is. “Het feit dat mensen soms zelfs van ver naar Van Eijks oliebollenkraam komen, is een bekroning op het werk. We zullen er alles aan doen om de klanten van de beste kwaliteit oliebollen te blijven voorzien”, zegt Katja overtuigend. Ondanks dat het door allerlei regels moeilijker wordt gemaakt, hebben Johnny en Katja nog steeds veel plezier in het vak.

30 & 31 december
Voor bedrijven en organisaties is het mogelijk om een bestelling te doen bij Van Eijks oliebollen voor de kerstborrel of het kerstpakket en voor de nieuwjaarsreceptie in december of januari. De bestellingen kunnen tot half december worden doorgegeven via het contactformulier op de website of aan de kraam. Op 30 december is de kraam geopend van 10:30 uur tot 18:00 uur en 31 december van 08:00 uur tot 18:00 uur. “Zorg ervoor dat je contant geld meeneemt”, benadrukt Katja. Door het veelvuldig gebruik van de mobiele pinautomaten op oudejaarsdag, komt het namelijk wel eens voor dat de pinautomaten het niet doen.

Standplaats Rotterdam: Stadhoudersplein, tegenover het Grafisch Lyceum
Standplaats ’S-Gravenzande: Monsterseweg 129
Website: www.vaneijksoliebollen.nl
Facebook: www.facebook.com/vaneijksoliebollen
Instagram: www.instagram.com/vaneijksoliebollen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant