Gefeliciteerd! Foto: Rob Kamminga
Gefeliciteerd! Foto: Rob Kamminga

Kerensa Timar en Stichting JAN winnen Rotterdamse Kinderrechten Award!

Algemeen 518 keer gelezen

Rotterdam - Stichting JAN en Kerensa Timar zijn de winnaars geworden van de Rotterdamse Kinderrechten Award! Dit werd zaterdag 20 november bekend op het Kinderrechtenfestival in Plaswijckpark, georganiseerd door Thuis op Straat (TOS) en Unicef in samenwerking met de gemeente Rotterdam.

Lees verder onder de foto.

Foto: Rhalda Jansen

Kerensa Timar won de award voor het (mede) oprichten van de meidenvilla. De meidenvilla is een veilige plek voor meisjes tussen de 7 en 18 jaar. Ze kunnen er leuke dingen doen, huiswerk maken, elkaar ontmoeten en steunen. Kerensa ontving het Rotterdamse Kinderrechten Award-speld en een geldbedrag van 1250 euro.

Chantalle Chapusot en Parisa Akbarzadehpoladi (ook fotograaf van De Havenloods!) wonnen de tweede en derde prijs.

In de categorie Rotterdamse organisatie’ won Stichting JAN. Deze stichting vindt het belangrijk dat jeugd wordt gehoord over zaken die invloed hebben op hun leven. Zoals invulling van hun vrije tijd, het hebben van een veilige plek (binnen en buiten), maar ook kunnen meedenken/meepraten over ontwikkelingen in hun wijk. Stichting JAN ontving ook het Rotterdamse Kinderrechten Award-speld en een geldbedrag van 10.000 euro.

De tweede en derde prijs gingen naar Uitgeverij Wilde Haren en kinderkrant Jong010.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant