Het kinderzorg project Het Droomhuis in Prinsenland. Foto: citykids.nl
Het kinderzorg project Het Droomhuis in Prinsenland. Foto: citykids.nl

Alle zorg onder één dak in Het Droomhuis in Prinsenland

Algemeen 1.547 keer gelezen

Rotterdam - Op donderdag 14 oktober wordt Het Droomhuis aan de Bramantestraat 30 – 34 in Prins Alexander officieel geopend. In Het Droomhuis in de wijk Prinsenland zijn twee organisaties gevestigd: Medisch Kindzorg Instelling CityKids en Stichting De Kinderzorg Kliniek. 

Aangezien de door Stichting Kruimeltje opgehaalde donaties ook mochten worden herbestemd in dit kleinere Droomhuis is het een prachtig kindvriendelijk, goed geoutilleerd Droomhuis geworden. Hier zijn 80 kinderen dagelijks in zorg bij CityKids en in de nabije toekomst 150 kinderen wekelijks in behandeling bij De Kinderzorg Kliniek en vormen samen het kindergezondheidscentrum voor het chronisch zieke kind. 

Bij CityKids kunnen ouders met hun kinderen terecht bij het Verpleegkundig Kinderdagcentrum, het Ontwikkelcentrum, Kinderthuiszorg (alleen voor kinderen die al in zorg zijn), Praktisch Pedagogische Gezinsbegeleiding en ook Begeleid en Beschermd wonen voor jongeren met een verstandelijke beperking. 

Familiegericht
Zorg voor kinderen en jongeren is onlosmakelijk verbonden met hun ouders en hun omgeving. Vanuit dit familiegerichte perspectief biedt CityKids intensieve zorg en behandeling aan gezinnen met kinderen, die een ernstige verpleegkundige zorgvraag, verstandelijke beperking, ontwikkelingsachterstand en of autisme hebben. Opdat deze kinderen zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen en zo gewoon mogelijk mee kunnen doen in de samenleving.

Om dit te bereiken werkt CityKids met een team van kinderverpleegkundigen, (ortho) pedagogen, GZ- psychologen en diverse vrijwilligers. Er zijn op de verschillende locaties samenwerkingsverbanden met kinderfysiotherapeuten en pre-logopedisten. Voor meer informatie zie: https://www.citykids.nl

Kinderzorg Kliniek
Stichting De Kinderzorg Kliniek is een zelfstandig behandelcentrum voor kinderen in de leeftijd van 0 - 18 jaar. Het team is multidisciplinair samengesteld en bestaat uit kinderartsen, verpleegkundig-specialisten, orthopedagoog, GZ-psycholoog en paramedici.
Onder leiding van ervaren kinderartsen en in samenwerking met zorgprofessionals wordt één geïntegreerd zorg- en behandelingsplan gemaakt waarin het kind, de jongere, de ouders en hun omgeving centraal staan.
Ook is er de intentie om met de medische vakgroep Kindergeneeskunde uit het IJsselland Ziekenhuis te gaan samenwerken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant