Meiden uit Schiebroek-Zuid  bij de opening van de expositie met 30 portetten van jonge meiden en hun rolmodellen over opgroeien, kansen en toekomstdromen. Foto: pr
Meiden uit Schiebroek-Zuid bij de opening van de expositie met 30 portetten van jonge meiden en hun rolmodellen over opgroeien, kansen en toekomstdromen. Foto: pr

Jonge meiden en hun rolmodellen in Rotterdamse fototentoonstelling Face2Face

Algemeen 682 keer gelezen

Rotterdam - De fototentoonstelling Face2Face, face your future in de Goede Herderkerk in Schiebroek is op zaterdag geopend door wethouder Judith Bokhove. Een fototentoonstelling van Rotterdamse jonge meiden in de leeftijd van 10 tot 18 jaar over opgroeien, kansen en toekomstdromen. 

Voor dit bijzondere project gingen de meiden in gesprek met hun rolmodellen. Zo spraken zij met NOS presentator Simone Weimans, zangeres Ntjam Rosie, cabaretière Jetty Mathurin, wethouder Judith Bokhove, zangeres Shirma Rouse en kinderombudsman in Rotterdam Stans Goudsmit. Tijdens de opening van de tentoonstelling vond ook de boekpresentatie van dit project plaats. De tentoonstelling is nog een maand te zien in de bibliotheek in Schiebroek. 

Het project Face2Face, face your future is een initiatief van Stichting JAN. Deze stichting stimuleert kinderen uit Schiebroek-Zuid om te vertrouwen op eigen kracht en talent. Zo leren zij de vaardigheden voor een kansrijkere toekomst. Ze geven de kinderen mee dat je niet de omgeving bent waarin je opgroeit. Het is belangrijk dat de jeugd meekrijgt dat ze ambitie mogen hebben en deze ook mogen uiten en nastreven, ook al zeggen anderen dat het niet haalbaar is. 

De meiden die meegedaan hebben aan het project Face2Face, face your future komen uit Schiebroek-Zuid en zijn allemaal in de leeftijd van 10 tot 18 jaar. Ze groeien op in een wijk waarin een veelvoud aan grootstedelijke problemen samen komen en waar kansen niet vanzelfsprekend zijn. 

Jose Eldering van Stichting JAN: “Wij zijn zo ongelofelijk trots op deze meiden. Tijdens dit project hebben we ze zien groeien van verlegen vragenstellers tot zelfbewuste interviewers. Het is belangrijk dat ze vertrouwen hebben in de toekomst en in gesprek gaan met elkaar.”

Judith Bokhove, wethouder Mobiliteit, Jeugd en Taal in Rotterdam: “Dit bijzondere project heeft meisjes de kans gegeven om in gesprek te gaan met rolmodellen. Er hebben open en ontwapenende gesprekken plaatsgevonden. Als je bijvoorbeeld op je 12e jaar in de kamer van de wethouder zit, als je dat soort stappen durft te nemen, met zo’n open houding, dan gaan er deuren voor je open. Ik ben trots op deze meiden en dit initiatief van Stichting JAN”.

Adviezen zoals beschreven in het boek Face2Face zijn onder andere ‘Wees niet bang om groot te denken!’ door Simone Weimans, presentator NOS-journaal. Of ‘Als je andere mensen kunt bereiken kun je ook voor jezelf meer bereiken, je kunt altijd samen verder komen’, Judith Bokhove, Wethouder Mobiliteit, Jeugd en Taal in Rotterdam. ‘Gewoon doorgaan. En jezelf zijn en er durven te zijn. Durven zijn betekent ook dat je er mag zijn. Dat je mooi en krachtig bent’, Jetty Mathurin, theatermaakster. ‘Geef nooit op! En wees nieuwsgierig! Altijd nieuwsgierig zijn, altijd dingen onderzoeken als je iets niet weet, vragen hoe iets zit’, Stans Goudsmit, Kinderombudsman Rotterdam. ‘Onderzoek wie je zelf bent van binnen, zorg dat je veel van jezelf houdt want dan hoef je de wereld geen pijn te doen’, Leoni Jansen, zangeres.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant