Een artist impression van bouwproject RISE.
Een artist impression van bouwproject RISE.

Kleine stapjes voor bouwproject RISE bij Hofplein

Algemeen 1.212 keer gelezen

Rotterdam - De plannen voor woningbouwproject RISE zijn al even bekend. Maar hoe zat het ook alweer en hoe staat het nu met de plannen?

RISE is een initiatief van RED Company. RISE moet gaan bestaan uit drie woontorens met veel woningen in het sociale en middensegment. Als het gebouwd wordt, hebben ongeveer 1.300 huishoudens de mogelijkheid om in een duurzame woning aan het Hofplein te wonen. Daarvoor moet eerst wel een en ander gesloopt worden, waaronder de Pompenburgflat.

“Hiermee komen er veel nieuwe huizen voor de middengroepen, voor de politieagent, onderwijzer en verpleegkundige. Ook komen er bijna zes keer zoveel woningen terug als er nu zijn”, zegt wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen).

In de Pompenburgflat wonen 226 mensen bij woningcorporatie Havensteden in sociale huurwoningen. Die mensen kunnen in de nieuwe woontorens weer een woning krijgen tegen hetzelfde tarief. Toch zijn ze daar niet blij mee, ze krijgen er namelijk kleinere woningen voor terug. “Havensteder heeft aan het plan strikte voorwaarden verbonden en doorloopt met de huurders een zorgvuldig traject waarbij betrekken, begeleiden en ontzorgen voorop staat”, schrijft de gemeente in een persbericht.

Behalve woningen komen er in de torens werkplekken, winkels, een café of restaurant, een hotel en maatschappelijke voorzieningen zoals kinderopvang, een gezondheidscentrum en voorzieningen voor ouderen.

Afgelopen jaar stelde het stadsbestuur het ambitiedocument vast. Sindsdien is er door RED Company gewerkt aan een ‘nota van uitgangspunten’. Deze nota is aan de gemeenteraad aangeboden en wordt 14 oktober behandeld. Daarna volgt de bestemmingsplanprocedure. D besluitvorming bij Havensteder zal midden 2022 zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant