Afbeelding
Foto: Bjorn van Geijn

Speeltuin Zalmplaat bestaat 50 jaar en viert feest

Algemeen 500 keer gelezen

In 1968 is door een bewoners initiatief de speeltuin Zalmplaat opgericht. In 1992 is de speeltuin gerenoveerd. Gedurende de jaren 2013 en 2014 werd de speeltuin bedreigd met sluiting, daar de deelgemeente niet voldoende middelen had om alle speeltuinen in Hoogvliet te onderhouden.

Hoogvliet - Het bestuur heeft zich toen sterk gemaakt om met de overkoepelende organisatie een herstructurering van de speeltuin op te zetten. Dit plan is ingediend bij de deelgemeente Hoogvliet en uit eindelijk gehonoreerd. In 2016 is de gehele speeltuin vernieuwd. Nu in 2018 bestaat de speeltuin 50 jaar. Het is een vitale speeltuin die druk bezocht wordt.
Om het jubileum met de bezoekers te vieren zijn er op zaterdag 26 mei festiviteiten voor de kids en workshop’s voor de ouders (begeleiders). Zeker omdat de speeltuin gered is, is dit jubileum extra speciaal. De aanvang van de jubileumfestiviteiten is om 12.00 uur, dan treedt de harmonie en muziekvereniging D.E.S op. De buitenactiviteiten voor de kinderen zijn die dag van 12.00 tot 16.00 uur, er is een foto booth, een kinderpretplein en Clown Sip. De binnenactiviteiten voor de ouders vinden plaats van 13.00 tot 16.00 uur. Zij kunnen meedoen aan workshops bloemschikken, kralen- en zeepkettingen maken. De buurt- en speeltuinvereniging Zalmplaat is gelegen aan het Hoekwant 30 (achter huize Siloam), 3192 JD in Hoogvliet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant