Of Esther 'Geer' ook door de mangel gaat halen is nog even de vraag, maar dat het komend weekend weer groot feest wordt is zeker!
Of Esther 'Geer' ook door de mangel gaat halen is nog even de vraag, maar dat het komend weekend weer groot feest wordt is zeker!

KeerWeer Parade viert de vrijheid om te zijn wie je bent

Algemeen 9 keer gelezen

Rotterdam - Voor de dertiende KeerWeer Parade zal komend weekend het gelijknamige straatje met zeildoek worden beschut. Als het nodig is, worden er zelfs warmtekanonnen in stelling gebracht. “Er zijn maar twee dingen waar je nichten mee weg kunt jagen”, verzekert presentatrice van het eerste uur, Esther Hofman. “Nat haar en kou!”


(Door Els Neijts)
Esther Hofman - ‘Mijn burgerlijke stand-naam doen we niet hoor’ - verdient al 42 jaar haar brood als travestie-artieste. Ze reeg in haar carrière zowel menig BN’er als argeloze voorbijgangers aan haar valse nagels en ontkracht voor alle duidelijkheid meteen de vergelijking met hedendaagse drag queens. “Dat is een ander kunstje, in een ander circuit. Toen ik begon playbackte ik nog. Daar kwam ik al snel niet meer mee weg. Ik heb zangles genomen en ben nu gepokt en gemazeld. Zelfs in kerkzang.”

Esther houdt haar podiumpersoonlijkheid en haar dagelijkse ik strak gescheiden. “Niemand weet wie er achter en onder mijn act en outfit zit. Ik vind de aandacht die Esther krijgt natuurlijk leuk, maar ik ga er niet de hoer mee spelen.” Esthers vaste openingsnummer is The lady is a tramp. “Dat kan ik altijd zingen, brak of niet. Daarna loopt alles vanzelf.” Bekende artiesten doen dolgraag mee aan de KeerWeer Parade. “O ja”, lacht Esther. “Vorig jaar wilde Glennis Grace geen toegift geven, maar ze hield nooit meer op.”

De KeerWeer Parade is onderdeel van Rotterdam Pride. De eigenaar van café KeerWeer, Jan-Willem Veerbeek en Esther hebben klinkende namen gestrikt. Deze keer zullen onder meer Edsilia Rombley, Antje Monteiro, Gerard Joling, Willeke Alberti, Johnny de Mol en Imca Marina het publiek komen opzwepen. “Dat wordt weer feest”, bezweert Esther. “Homo publiek creëert altijd een gezamenlijk warm bad. Daar mag iedereen in mee doen, maar het blijft wél een nichtenfeestje.” Meer feestjes en info op rotterdampride.com.

Uit de krant