Afbeelding

Goed nieuws! Sorgh & Hoop is terug in Rotterdam!

Algemeen 380 keer gelezen

Rotterdam - Wat een goed nieuws! Sorgh & Hoop is terug in Rotterdam! Met gezonde, authentieke, kant en klare Surinaamse marinades met een missie, kookworkshops, tories en nog veel meer…

Sandra van Houwelingen introduceert met haar verse Hindoestaanse, Javaanse en Creoolse marinades en kookworkshops Toko Torie & Tafelen de snelle, authentieke en gezonde Surinaamse keuken. De marinades zijn sinds kort te koop bij alle Marqt vestigingen, bij Rechtstreex en een aantal Toko’s. Ter introductie zullen er proeverijen, ‘Boer op de vloer’ worden georganiseerd bij Marqt. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 februari bij Marqt op de Nieuwe Binnenweg en op vrijdag 8 en zaterdag 9 februari in de Bergse Dorpsstraat in Hillegersberg vindt u de Surinaamse boerin op de vloer Sandra met lekkere hapjes gemaakt met de marinades. En natuurlijk start ze op de Nieuwe Binnenweg, de straat waar ze in 1994 met haar restaurants is begonnen.

De marinades zijn bedoeld voor iedereen met een druk leven die zelf gezonde, eerlijke en betaalbare Surinaamse gerechten wil bereiden met producten van de supermarkt, toko óf de boer. De marinades en kookworkshops zijn onderdeel van het nieuwe Sorgh & Hoop concept met als missie de Surinaamse keuken toegankelijk maken voor iedereen, het verhaal vertellen van de Surinaamse cultuur en projecten ontwikkelen voor vrouwen, kinderen en ouderen in Suriname.

Om weer live in de stad aanwezig te zijn organiseert Sorgh & Hoop Toko Torie’s en Tafelen bij Kookstudio Mix in de Coolhaven in Rotterdam. Hier wordt de Surinaamse cultuur en keuken geïntroduceerd met een Surinaamse kookworkshop en als afsluiting een Surinaams 3-gangendiner. https://www.sorghenhoop.nl/groepsuitjes/toko-torie-tafelen. Ook komen er dit jaar in een samenwerking met verhalenhuis Belvedère diners bereid met de Sorgh & Hoop marinades in combinatie met Tories van Sandra en muziek.

De marinades zijn opgedragen aan de sterke tantes van Suriname. De Hindoestaanse marinade van Tante Sita, de Javaanse marinade van Tante Julie en de Creoolse marinade van Tante Joosje geven aan zowel vegetarische vis-en vleesgerechten de échte Surinaamse smaak. Ze zijn vegetarisch, de hindoestaanse marinade is veganistisch, ze voldoen aan alle certificeringen, ook de Halalcertificering , zijn gemaakt van verse kruiden en hebben geen kunstmatige smaak- en geurstoffen. De gebruikte ketjap is biologisch, de zoetstof is honing en het zoutgehalte is laag. In 10 minuten staat er een Surinaamse maaltijd op tafel en hoef je niet meer te wachten op een uitnodiging van je Surinaamse buren.

Voor meer informatie https://www.sorghenhoop.nl/marinades

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant