Een kijkje achter de schermen bij Rotterdamse Memes. (Foto: Rotterdamse Memes)
Een kijkje achter de schermen bij Rotterdamse Memes. (Foto: Rotterdamse Memes)

30k Rotterdammers gek op memes

Algemeen 840 keer gelezen

Rotterdam - Memes, je kent ze vast wel. De grappige en herkenbare foto’s en filmpjes die je tegenkomt op verschillende sociale media platformen. Er zijn memes over van alles: van sport tot scholen en zélfs van onze eigen stad. Een anoniem duo Rotterdammers heeft een Instagram pagina ‘Rotterdamse Memes’ opgericht. Het account heeft al meer dan 30 duizend volgers. Bijzonder, want de pagina is minder dan 2 maanden oud.

Door: Amischa Jiawan

Verdwaald raken in Metro Station Eendrachtsplein of struikelen over de vervelende trappen van de Koopgoot. Als je vaak in Rotterdam komt of er woont is het herkenbaar. De twee initiatiefnemers van het sociale media account ‘Rotterdamse Memes’ weten hier alles van. Op hun Instagram pagina plaatsen ze allerlei herkenbare foto’s en video’s. Gewoon, omdat ze het leuk vinden om te doen.

Ze halen inspiratie voor de grappen gewoon uit het dagelijks leven. “Wij komen allebei zelf uit de omgeving van Rotterdam, dus begrijpen goed waar stadsbewoners een hekel aan hebben. Dit geldt ook voor wat ze leuk vinden. In het dagelijks leven maken wij van alles mee in de stad. Vooral met openbaar vervoer en de verbouwing van straten. Maar ook berichten wij op onze pagina over actuele dingen, zoals het coronavirus.” Niet alleen de eigenaren van het account komen met ideeën, er wordt inmiddels ook van alles ingezonden door de volgers. “Regelmatig worden er grappen ingestuurd. Als wij ze leuk vinden, dan plaatsen we die berichten ook.”

De populariteit van ‘Rotterdamse Memes’ blijft op een hoog tempo groeien. Wekelijks komen er tussen de 1000 en 5000 nieuwe volgers bij. Misschien viert het duo binnenkort wel de mijlpaal van zelfs 40 duizend meme-fans. Dit verbaast zelfs het tweetal. “Tuurlijk dachten we wel dat we wat volgers zouden krijgen. Meme-accounts zijn heel populair. Maar geen van ons verwachtte dat dit binnen zo’n korte tijd was. We hopen gewoon dat het een leuk account blijft, waar iedereen in Rotterdam zich goed bij voelt.”

Bij de Instagram pagina van ‘Rotterdamse Memes’ (@rotterdamsememes) kun je terecht voor grappen over onze stad. Ook jij kunt grappen insturen door een berichtje te sturen via ‘DM’s’, te mailen naar rotterdamsememes@gmail.com of door een berichtje te sturen via WhatsApp naar het nummer 06-39858058. Racistische, discriminerende of andere soorten van beledigende grappen worden niet geplaatst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant