Afbeelding

In najaar ontwerp klaar voor nieuwe straat op plek van pand Abrikoos

Algemeen 253 keer gelezen

Rotterdam - Genootschap Historisch Delfs Haven vestigde onze aandacht op het pand ‘Abrikoos’ in Delfshaven. Al langer is bekend dat de gemeente dit pand wil slopen om er een straat van te maken voor voetgangers en fietsers. De gemeente heeft nu gepubliceerd dat er een architect is ingeschakeld om een ontwerp te maken voor de straat en enkele nieuwe woningen.

In 2017 kocht de gemeente de Abrikoos (Aelbrechtskolk 51). In 2018 werd duidelijk dat er sloopplannen voor zijn. Dat stuitte op verzet vanuit de buurt, waarna er vele gesprekken zijn gevoerd.

De gemeente ziet met de nieuwe straat een kans om Historisch Delfshaven beter te verbinden met de wijken Bospolder-Tussendijken, Coolhaveneiland en het Dakpark. Ook worden er woningen toegevoegd (zie afbeelding).

Nu meldt de gemeente dat er in overleg met een klankbordgroep van bewoners en betrokken eigenaren in april 2021 een architect is ingeschakeld om een ontwerp te maken voor de straat en de woningen. Hierbij wordt bijvoorbeeld ook bekeken of behoud van een deel van het geraamte van de Abrikoos van toegevoegde waarde is. Wanneer dit onderzoek is afgerond, wordt dit gedeeld met de buurt. 

Naar verwachting worden in het najaar de benodigde vergunningen aangevraagd voor sloop en transformatie in 2022. Meer informatie via rotterdam.nl/wonen-leven/abrikoos.

Genootschap Historisch Delfs Haven: “Bekend is dat wij tegenstander zijn van aantasting van het beschermde stadsgezicht. Wel zijn wij betrokken bij het overleg met de gemeente.”

Beweeg de knop naar links of rechts om de verschillen te zien.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant