Een oefen-spandoek.
Een oefen-spandoek. (Foto: SP-fractie Rotterdam)

Pompenburgers hangen spandoeken op tegen sloop van hun flat

Algemeen 719 keer gelezen

Rotterdam - Bewoners van de Pompenburgflat aan de Doelstraat/Pompenburg uiten hun ongenoegen over de sloopplannen voor hun woongebouw. Sinds gisteren (donderdag 29 juli) hangen er tien spandoeken aan balkons met de tekst ‘SLOOP ONS NIET’, gericht aan wethouder Bas Kurvers (Bouwen).

Voor de plek waar de Pompenburgflat nu staat zijn grootse bouwplannen met drie torens, waarvan één 250 meter hoog zou moeten worden. De huidige (sociale) huurders zouden hun woning moeten verlaten voor de bouw, maar kunnen als alles eenmaal af is terugkeren voor dezelfde huurprijs. De woningen waarin ze terugkeren worden echter wel kleiner.

De Pompenburgers zien het niet zitten om twee keer te moeten verhuizen en dan in een kleinere woning terug te komen, laat de SP-fractie van Rotterdam weten namens de bewoners. “Hetzelfde patroon als in de Tweebosbuurt en de Fazantstraat tekent zich opnieuw af. Kurvers en Havensteder denderen over de Pompenburgers heen.”

Met de banieren moet het duidelijk worden wat de Pompenburgers van de sloopplan vinden. Ze hopen op een uitnodiging voor overleg met de wethouder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant