Een drugslab aan de Schammenkamp zou mogelijk de oorzaak van de explosie kunnen zijn geweest. Foto: Nieuws op Beeld
Een drugslab aan de Schammenkamp zou mogelijk de oorzaak van de explosie kunnen zijn geweest. Foto: Nieuws op Beeld

Doorbraak in onderzoek explosie Schammenkamp: drugslab zou oorzaak zijn, politie houdt man aan

Politie 3.508 keer gelezen

Rotterdam - De politie denkt dat de explosie aan de Schammenkamp van afgelopen maandag veroorzaakt zou kunnen zijn door de aanwezigheid van een drugslab. Vandaag (zaterdag 3 februari) heeft de politie een 34-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het vervaardigen van verdovende middelen op de plaats van de explosie. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Maandag 29 januari rond 20.30 uur was er een enorme explosie onder een wooncomplex aan de Schammenkamp in Zuidwijk. Hierbij kwamen drie mensen om het leven. Vrijdagochtend werd het laatste slachtoffer geborgen. Daarna is de politie specifieker in het puin gaan zoeken naar wat de oorzaak van de explosie kon zijn geweest. 

Tijdens het veiligstellen van sporen stuitte de recherche op verschillende attributen die te maken kunnen hebben met het vervaardigen van verdovende middelen. Op basis van deze informatie hield de politie de 34-jarige Rotterdammer aan. De verdachte zou Jalal O. zijn, de oom van Ylyass (22), die bij de explosie om het leven kwam. Wat zijn exacte rol is wordt onderzocht. De politie onderzoekt ook of de aangetroffen attributen de oorzaak kunnen zijn van de explosie.

De politie komt graag in contact met mensen die mogelijk meer weten over wat er zich op de Schammenkamp heeft afgespeeld

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant