Gezelligheid op het Schouwburgplein. Foto: Circusstad Festival
Gezelligheid op het Schouwburgplein. Foto: Circusstad Festival

Circusstad Festival tevreden over de editie van 2024

Algemeen 462 keer gelezen

Rotterdam - Het Circusstad Festival is tevreden over de editie van 2024. Zeker op mooie dagen was het lekker druk op en rond het Schouwburgplein. De voorstellingen werden dit jaar uitgevoerd door (voornamelijk) vrouwen uit de hele wereld. Het thema van het elfde Circusstad Festival van 1 tot en met 5 mei in Rotterdam was ‘Krachtig vrouwencircus’.

Kloppend hart van het festival was wederom het Schouwburgplein. Met optredens ter plekke en er omheen in Theater Rotterdam, de Doelen, het oude Luxor, de Laurenskerk, het Maritiem Museum en bij Codarts op Katendrecht. Met name de eigen productie Circ’Olé met de knotsgekke gitaristen Paul Morrocco, Marcial Heredia en circusartieste Diane Renée Rodriguez trok driemaal daags veel bezoekers.

Absoluut hoogtepunt was het tweede Circusstad Gala in een afgeladen nieuwe Luxor Theater op vrijdag 3 mei, gepresenteerd en geregisseerd door artistiek directeur Menno van Dyke. De opening was voor de artiesten tussen 55 en 67 jaar van de voorstelling Glorious Bodies die lieten zien nog uiterst flexibel te zijn. 

Het slot was voor de vrouwen en mannen van het Australische Circa met een scène uit Humans 2.0 . Beide groepen stonden ook buiten het Gala op het programma evenals de clowns Baccalà. Hun voorstelling Pss Pss kreeg, net als Humans 2.0 , laaiend enthousiaste recensies en evenveel waardering van het publiek. Dat gold ook voor transvrouw Diana Salles met haar voorstelling Delusional – I killed a man , waarin zij op verbluffende wijze vorm gaf aan haar transitie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant