Afbeelding
stichting Lokaal

De Vrijheidsfabriek ‘Een Reis naar Vrijheid’

zondag 5 mei 2024 12:30 tot 14:30

Op 5 mei vieren we de vrijheid. Maar welke betekenis geven we hier tegenwoordig aan? Om met elkaar in gesprek te blijven over de waarde en beleving van vrijheid presenteert stichting Lokaal op zondag 5 mei de Vrijheidsfabriek ‘Een reis naar vrijheid’ in theater Zuidplein. De toegang is gratis. 

De Vrijheidsfabriek is een interactieve tentoonstelling voor jong en oud over vrijheid én onvrijheid die alle zintuigen prikkelt. Wat betekent (on)vrijheid voor jou en voor ons als collectief? Wat heb jij nodig om vrij te zijn en hoe zorg jij ervoor dat een ander ook vrij is? 

Op zondag 5 mei 2024 van 12.30 tot 14.30 uur vind je op de 1e etage van Theater Zuidplein de Vrijheidsfabriek. Dompel je onder in verhalen en dialogen met mensen van The Living Library, filmfragmenten door About Freedom en creatieve expressie rondom het thema vrijheid. De ultieme bevrijding ervaar je in het laatste deel van de Vrijheidsfabriek waar we met beweging en dans de vrijheid vieren. Daarna ben je uitgenodigd om jouw interpretatie van vrijheid uit te drukken op de Muur van Vrijheid. 

Theater Zuidplein en stichting Lokaal hebben het initiatief genomen voor deze samenwerking en hopen een blijvende impact te creëren. Door persoonlijke verhalen en ervaringen te delen, krijgen bezoekers inzicht in de waarde van vrijheid en de rol van democratie bij het beschermen ervan. De dialogen en reflectiemomenten bieden deelnemers de mogelijkheid om na te denken over de betekenis van vrijheid en de principes van democratie, grond- en mensenrechten. Wij hopen hiermee bij te dragen aan een inclusieve en tolerante samenleving dwars door culturele en leeftijdsbarrières heen. 

Het is de derde keer dat stichting Lokaal de Vrijheidsfabriek organiseert. Het eerste jaar in het Euromastpark. Vorig jaar en dit jaar in samenwerking met Theater Zuidplein.

Locatie