De Hoofdweg is dicht vanaf de Boszoom, Terbregseweg en Bosdreef tot aan afrit A16 Rotterdam Pr. Alexander (27). Foto: Rijkswaterstaat
De Hoofdweg is dicht vanaf de Boszoom, Terbregseweg en Bosdreef tot aan afrit A16 Rotterdam Pr. Alexander (27). Foto: Rijkswaterstaat

Hoofdweg Rotterdam ter hoogte van A16 in beide richtingen dicht van 1 tot 23 mei

Algemeen 40.808 keer gelezen

Rotterdam - In verband met de vervanging van een viaduct in de A16 is de Hoofdweg in Rotterdam ter hoogte van het viaduct voor al het verkeer, inclusief (brom)fietsers en voetgangers, in beide richtingen afgesloten van woensdag 1 mei 22.00 uur tot donderdag 23 mei 06.00 uur. Houd rekening met extra reistijd en omleidingen en plan uw reis van tevoren. 

De Hoofdweg is dicht vanaf de Boszoom, Terbregseweg en Bosdreef tot aan afrit A16 Rotterdam Pr. Alexander (27). Deze snelwegafrit blijft open, behalve tijdens het Hemelvaartweekend van woensdag 8 mei 20.00 uur tot maandag 13 mei 05.00 uur. Plan uw route van tevoren en volg de omleidingen en adviesroutes.

Voor de vervanging van het viaduct zijn meerdere afsluitingen nodig zijn in 2024 en 2025. De oprit A16 Rotterdam Pr. Alexander (27) bijvoorbeeld is al geruime tijd afgesloten, sinds zondag 10 maart tot medio september 2025.

Omleidingen bij afsluiting Hoofdweg

Omleidingsroutes worden aangegeven op gele borden en informatiepanelen langs de weg.

Verkeer vanuit het centrum, Hillegersberg en Terbregge richting Prins Alexander wordt omgeleid via de Boszoom, Prinsenlaan en Prins Alexanderlaan.

Verkeer vanuit Prins Alexander richting het centrum van Rotterdam, Hillegersberg en Terbregge wordt omgeleid via de Prins Alexanderlaan, Prinsenlaan en Boszoom.

(Brom)fietsers en voetgangers worden omgeleid via het Lagelandsepad en de Koningslaan.

Bron: Rijkswaterstaat

Hoofdweg na 23 mei weer beschikbaar in twee richtingen

Het viaduct in de A16 over de Hoofdweg is sinds 2022 voorzien van een veiligheidsconstructie. Daardoor was de Hoofdweg voor motorvoertuigen ter hoogte van het viaduct alleen beschikbaar vanuit Prins Alexander richting het centrum. Met ingang van 23 mei is er meer ruimte voor het verkeer: de Hoofdweg is dan met één rijstrook per rijrichting weer beschikbaar in beide richtingen.

Meerdere afsluitingen in Rotterdamse regio

Naast de afsluiting van de Hoofdweg in de eerste drie weken van mei is de A16 in de richting van de A20 tijdens het Hemelvaartweekend (8-13 mei) afgesloten tussen knooppunt Ridderkerk en Terbregseplein. Verkeer wordt omgeleid via de A15, A4 en A20. Ook de afrit Rotterdam Prins Alexander (27) is dan dicht.

Het is de komende weken druk met werkzaamheden in de Rotterdamse regio. Naast de afsluitingen van Rijkswaterstaat van de Hoofdweg en op de snelwegen, wordt er ook gewerkt in het centrum van Rotterdam, onder andere aan de Erasmusbrug, Goudsesingel en Oostplein. Ook hiervoor zijn afsluitingen nodig.

Zie ook: https://a16rotterdam.nl/over+het+project/viaduct+hoofdweg/default.aspx

Foto: Rijkswaterstaat

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant