Eric Alblas niet lang voor zijn dood aan de Maashaven. Foto: Parisa Akbarzadehpoladi.
Eric Alblas niet lang voor zijn dood aan de Maashaven. Foto: Parisa Akbarzadehpoladi.

Een jaar na zijn dood is Eric Alblas nog niet vergeten: binnenkort wordt in zijn naam Rotterdam opgeruimd

Algemeen 1.115 keer gelezen

Rotterdam - Het is alweer bijna een jaar geleden dat de bekende Rotterdamse zwerfvuilraper Eric Alblas overleed. Maar hij is nog niet vergeten. Op 25 mei gaan Rotterdammers van 14.00 tot 16.00 uur de stad schoonmaken tijdens de tweede Eric Alblas Memorial Cleanup.

Eric Alblas legde jarenlang in zijn scootmobiel dagelijks vele tientallen kilometers af door Rotterdam om lachgaspatronen en andere troep op te ruimen langs de Maasoevers. Om hem blijvend te herinneren organiseert Zwerfie Rotterdam voor de tweede keer de Eric Alblas Memorial Cleanup. Het was Alblas’ grootste wens dat ook na zijn dood de stad schoongemaakt zou worden.

Maashaven

De Eric Alblas Memorial Cleanup start zaterdag 25 mei tegenover de voormalige woning van Alblas op de hoek van de Maashaven Noordzijde met de Maashaven-Oostzijde. Van daar lopen de deelnemers met afvalgrijpers en vuilniszakken een route naar het Noordereiland, waar de herdenkings-opruimactie eindigt bij zijn stamcafé ’t Haventje. 

Tijdens de clean-up is er gelegenheid om herinneringen op te halen en stil te staan bij de wens van Eric om Rotterdam te maken tot een brandschone stad. Uiteraard is iedereen welkom.

Je kunt hier het laatste verhaal van Eric Alblas van voor zijn dood nog lezen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant