De Spijkenisserbrug is hoognodig aan reparatie toe. Foto: Joop van der Hor
De Spijkenisserbrug is hoognodig aan reparatie toe. Foto: Joop van der Hor

Binnenkort gaat de Spijkenisserbrug vier weken dicht, grote verkeershinder verwacht

Algemeen 24.962 keer gelezen

Rotterdam - Het wordt zeer vervelend, maar het is onvermijdelijk: binnenkort gaat de Spijkenisserbrug dicht. De werkzaamheden starten op zaterdag 13 april om 22.00 en duren tot en met maandag 13 mei 20.00 uur. De brug is dan volledig afgesloten voor autoverkeer. Fiets- en voetpad blijven wel open.

Rijkwaterstaat voert in april en mei asfaltwerkzaamheden uit aan de Spijkenisserbrug tussen Hoogvliet en Spijkenisse. De brug is dan vier weken dicht voor wegverkeer. Houd in deze periode rekening met grote verkeershinder. Eind mei is het weer raak, dan is de burg van 27 tot en met 31 mei ‘s nachts dicht.

Het wegdek van de brug is glad. De slijtagelaag is in slechte conditie. En dat is erger dan tot nu toe werd aangenomen. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden. Er zijn inmiddels waarschuwingsborden geplaatst en ook wordt binnenkort tijdelijk de maximumsnelheid verlaagd naar 50 kilometer per uur. Maar herstel van de slijtagelaag is echt nodig, zo bleek in november na nieuw onderzoek.

Daarom heeft Rijkswaterstaat besloten zo snel mogelijk in te grijpen. Eigenlijk stonden er onderhoudswerkzaamheden gepland voor de zomer van 2025. Maar nu gaat Rijkswaterstaat met spoed eerder aan de slag. In april en mei gaat de brug vier weken dicht voor al het autoverkeer. Er wordt in die periode 24/7 gewerkt om de slijtagelaag weer op orde te krijgen. De brug is dan wel gewoon open voor (brom)fietsers. Tijdens de werkzaamheden blijft er een hefdeel beschikbaar om scheepvaart onderdoor te laten. Rijkswaterstaat laat wel weten dat geluidshinder onvermijdelijk is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant