Op dit moment staat er een hek om het stuk grond heen, er moeten dik 100 nieuwe woningen gebouwd worden. Foto: Joop van der Hor
Op dit moment staat er een hek om het stuk grond heen, er moeten dik 100 nieuwe woningen gebouwd worden. Foto: Joop van der Hor

Bodemsanering en bomenkap voor woningbouw op kruispunt Aveling/Groene Kruisweg

Algemeen 849 keer gelezen

Rotterdam - Op de hoek van het verkeersknooppunt Aveling met de Groene Kruisweg moet het mini-parkje aan de Middenbaan Noord gesaneerd worden. De grond is vervuild en moet eerst vervangen worden door schone grond voordat na de zomer met woningbouw begonnen kan worden. Er moeten 15 bomen gekapt worden om plaats te maken voor die woningen.

Door Joop van der Hor

Ronald de Gruijter, de gebiedsgerichte projectmanager van de gemeente Rotterdam: “In opdracht van woningbouwcorporatie Woonbron worden 105 huurwoningen gebouwd. Waarvan 85 in de sociale huursector en 20 in de middenhuur sector. Hiervoor is door Woonbron een omgevingsaanvraag bouwen ingediend. De locatie ligt in gebied waar vroeger baggerspecie is gestort dat afkomstig is uit de haven. Ook is er sprake van wat lichte verontreiniging. De baggerspecie wordt tot een bepaalde diepte afgegraven en afgevoerd naar Groeiberg de Heerlijckheid.”

“De afgegraven grond wordt aangevuld met schone grond. De gemeente is begonnen met het bouwrijp maken zodat Woonbron eind augustus/begin september kan starten met de bouw. De verwachting is dat de woningen in het vierde kwartaal van 2025 worden opgeleverd. Met de ontwikkeling van deze locatie wordt daarom heen gelegen buitenruimte opnieuw ingericht. Er moeten in totaal 15 bomen wijken. Hier is inmiddels een kapvergunning voor aangevraagd en verleend.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant