Verlaten bushalte aan de Utenhagestraat in  Carnisse. Foto: De Havenloods
Verlaten bushalte aan de Utenhagestraat in Carnisse. Foto: De Havenloods

Bus 44 zal niet meer door Carnisse rijden, er komen wel alternatieven

Algemeen 3.141 keer gelezen

Rotterdam - Als vanaf april de nieuwe snelle buslijn tussen Rotterdam Centraal en Zuidplein gaat rijden, komt bus 44 in de wijk Carnisse definitief te vervallen. De nieuwe buslijn gaat om de wijk heen rijden. Op dit moment rijdt de bus al niet door werkzaamheden. Maar bus 44 zal dus helemaal niet meer terugkeren in onder meer Gruttostraat en op het Amelandseplein. Er komen wel alternatieven.

Bus 44 rijdt sinds twee weken een ingekorte route tussen Dijkzigt en Rotterdam Centraal. Niet meer door de Maastunnel via de wijk Carnisse naar Zuidplein dus. Dat heeft te maken met werkzaamheden. Maar terwijl die werkzaamheden binnenkort weer afgerond zijn, rijdt bus 44 volgens de reizigersinformatie tot 31 december niet meer door Carnisse. 

HOV-bus

Na de huidige werkzaamheden gaat er een vernieuwde bus 44 rijden, de zogenaamde HOV-bus. HOV staat voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer. Vanaf april rijdt die nieuwe buslijn binnen 23 minuten tussen Zuidplein en Rotterdam Centraal. De elektrische bus gaat acht keer per uur rijden en maakt gebruik van de vrije (bus)strook op de Maastunneltraverse en de Dorpsweg om de drukte rond de Maastunnel te omzeilen. Met de nieuwe bus wordt onder meer het Erasmus MC een stuk beter bereikbaar.

Carnissesingel

De nieuwe bus rijdt vanaf Rotterdam Centraal via Weena, Henegouwerlaan, ’s-Gravendijkwal, Maastunnel, Doklaan, Dorpsweg, Carnissesingel naar Zuidplein. Niet meer dóór Carnisse dus, maar eromheen. De haltes Gruttostraat, Utenhagestraat, Amelandseplein en Markerstraat komen te vervallen voor bus 44. Door de wijk gaat vanaf april buurtbus 567 rijden. Die bus gaat eens per uur rijden op maandag tot zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Op werkdagen gaat er overdag ook een busdienst over de Pleinweg en Charloisse Hoofd tussen Zuidplein en de Waalhaven rijden (lijn 71/72). En in de spits ook een bus over de Pleinweg tussen Zuidplein en Pendrecht.

’s-Gravendijkwal

Tot eind maart worden aanpassingen aangebracht aan de Henegouwerlaan, de kruisingen van de ’s-Gravendijkwal met de 1e Middellandstraat en de kruising ’s-Gravendijkwal met de Rochussenstraat. Denk daarbij aan het plaatsen van bushaltes en het maken van in- en uitvoegstroken voor de bus. Ook de veiligheid op die kruispunten moet door de aanpassingen verbeteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant