Volgende week is De Big voor het laatst open. Foto: Boshut de Big
Volgende week is De Big voor het laatst open. Foto: Boshut de Big

Pannenkoekenhuis Boshut de Big in het Kralingse Bos gaat sluiten

Algemeen 47.772 keer gelezen

Rotterdam - Het bekende pannenkoekenhuis Boshut de Big in het Kralingse Bos gaat sluiten. Volgende week is het iconische restaurant voor het laatst open. Eigenaar Kevin Coolen is toe aan iets anders en heeft de zaak verkocht: ‘Slecht nieuws? Ja, voor de klanten, maar voor mij niet hoor. Het is mijn  eigen keuze.’

Coolen (36) werkt al sinds zijn 14e in het pannenkoekenhuis. “Het restaurant zit al 48 jaar in onze familie. Ik ben ondertussen wel toe aan iets anders in mijn leven. Ik wil mijn groot rijbewijs halen en vrachtwagenchauffeur worden. Deze beslissing zit al een half jaar in mijn hoofd. Ik heb nu de knoop doorgehakt en daar heb ik vrede mee. Per 1 maart is het aan een nieuwe eigenaar verkocht. De naam De Big verdwijnt, ze gaan er iets heel anders van maken.”

Laatste dag

De Big is zondag 18 februari voor de laatste keer open. ‘Wij willen u allen hartelijk danken voor uw bezoeken’, aldus de medewerkers van het pannenkoekenhuis aan de Kralinse Plaslaan 20.

Het pannenkoekenhuis middenin in het prachtige bos is al jaren een begrip in Rotterdam. Duizenden bezoekers van het Kralingse Bos houden er tijdens hun wandeling even pauze voor iets te drinken of een pannenkoek.

Coronasteun

Het is de laatste tijd goed raak in de horecawereld. Omdat veel restaurants en cafés hun coronasteun van enkele jaren geleden moeten terugbetalen, komen allerlei ondernemers in de problemen. Coolen: “Dat speelde bij mij ook wel mee hoor. Maar het is niet de hoofdreden. Ik wil gewoon iets anders gaan doen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant