Er komt een nieuw treinstation bij de Van Nelle Fabriek. Foto: Guido Pijper/Rotterdam Make it Happen
Er komt een nieuw treinstation bij de Van Nelle Fabriek. Foto: Guido Pijper/Rotterdam Make it Happen

Op weg naar een nieuw treinstation bij de Van Nelle Fabriek

Algemeen 13.717 keer gelezen

Rotterdam - Langs de ‘Oude Lijn’ (de spoorlijn van Leiden tot Dordrecht) komen er tot 2040 ongeveer 170.000 woningen en 85.000 werkplekken bij. Langs het spoor komen allerlei nieuwe stations, waaronder eentje bij de Van Nelle Fabriek. Iedereen kan over deze plannen meepraten.

ProRail onderzoekt hoe er meer treinen op de Oude Lijn kunnen rijden en wil nieuwe stations openen in Rijswijk Buiten, Schiedam Kethel, Rotterdam Van Nelle en Dordrecht Leerpark. Komende tijd mag iedereen meepraten over vragen als: Waar moeten deze nieuwe stations precies komen? Welke verbouwingen zijn nodig aan het spoor en de bestaande stations om de treinen vaker te laten rijden? Wat betekent dit voor de omgeving? Wat betekent dit voor reizigers?

Lees verder onder de afbeelding.

Het gaat op dit moment nog om een zogenaamde MIRT-verkening. Die verkenning duurt volgens de huidige planning tot eind 2025. Daarna start de fase waarin de plannen concreet uitgewerkt worden. Dat zal tot ongeveer 2033 duren. Vervolgens gaan de nieuwe stations daadwerkelijk gebouwd worden, in 2040 moet alles afgerond zijn.

Binnenkort is er in het stadion van Sparta een meedenksessie over het nieuwe treinstation bij de Van Nelle Fabriek. Iedereen is welkom op dinsdag 13 februari van 19.00 tot 21.00 uur. De bijeenkomst wordt georganiseerd door ProRail in samenwerking met de gemeente Rotterdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant