Jong en oud is van harte welkom op dit jubileumfeest. Foto: Facebook De Bokkesprong
Jong en oud is van harte welkom op dit jubileumfeest. Foto: Facebook De Bokkesprong

Kinderboerderij De Bokkesprong viert 50e verjaardag met winterfeest

Algemeen 732 keer gelezen

Rotterdam - Op 9 december viert kinderboerderij De Bokkesprong haar 50e verjaardag. Rond deze dag in 1973 werd kinderboerderij De Bokkesprong, gelegen tussen de wijken Spangen en Oud-Mathenesse), feestelijk geopend. De naam ‘De Bokkesprong’ kwam voort uit een prijsvraag, waaraan basisschoolleerlingen in Delfshaven mee mochten doen. Door de jaren heen kende de kinderboerderij vele hoogtepunten en groeide ze uit tot een groen ijkpunt in Rotterdam West.

50 jaar Bokkesprong staat bol van hoogtepunten. Begin jaren ’80 werd de vijver van De Bokkesprong opgesierd met de Gans, een kunstobject dat halsreikend uitkijkt naar een ver thuisland; wie is niet ooit als kind met de Gans op de foto geweest? 

In 2002 is de metrolijn vanaf het Marconiplein doorgetrokken richting Schiedam. Dit heeft de aanblik van de kinderboerderij drastisch veranderd. De groene spoordijk moest plaats maken voor een gele hoge muur. Maar gelukkig werd De Bokkesprong ook een weiland rijker - waar tot op heden veel dieren lekker grazen - met uitzicht op de drie Marconitorens. 

Bezoekers houden goede herinneringen aan al die lessen die in al die jaren op De Bokkesprong zijn gegeven. Hoeveel pannenkoeken zijn er niet gebakken tijdens de Pannenkoekles en hoeveel kinderen komen er nu nog de dieren van de Noordzee bekijken tijdens de les ‘Levende Zee’? 

Jaarlijks ontvangt De Bokkesprong zo’n 400 groepen basisschoolleerlingen in haar lescentrum. De levende have van de kinderboerderij wordt op allerlei manieren bij de lessen betrokken. Zo wordt er een geit gemolken als de les over melk gaat. Al met al ervaringen die bezoekers bij blijven. 

Broedplaats voor leuke activiteiten

De Bokkesprong is ook een plek in de wijk waar veel activiteiten worden georganiseerd, zoals het Schaapscheerfeest met oude ambachten, van hoefsmid tot klompenmaker. Veel bezoekers komen speciaal naar deze dag om herinneringen op te halen. De cursus hulp-dierverzorger in de herfstvakantie brengt ook veel kinderen naar De Bokkesprong. Sommige kinderen vinden dit zo leuk vinden dat ze vervolgens elk weekend komen helpen!

Op zaterdag 9 december is het feest op kinderboerderij De Bokkesprong. Een wintermarkt vormt het decor met verschillende kraampjes waarin voor jong en oud leuke, winterse activiteiten worden georganiseerd. Er is een ijsbaan, houtsculptuur, een showband en nog veel meer leuks te beleven. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant