K. Munte, dermatoloog Maasstad Ziekenhuis, voor de foto-expositie over HS. Foto pr
K. Munte, dermatoloog Maasstad Ziekenhuis, voor de foto-expositie over HS. Foto pr

Fotoexpositie en patiëntenavond over chronische huidziekte HS

Algemeen 542 keer gelezen

Rotterdam - De reizende foto-expositie ‘HS (on)bekend maakt onbemind’ met portretten en persoonlijke verhalen van mensen met de chronische huidziekte Hidradenitis Suppurativa (HS) is tot en met vrijdag 22 december te zien in het Maasstad Ziekenhuis. Op maandag 11 december van 19.30 uur tot 21.30 uur is daar ook een patiëntenbijeenkomst. HS-patiënten, partners, familie, vrienden en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

De foto-expositie on tour is eerder dit jaar door de Hidradenitis Patiënten Vereniging (HPV) gestart om langdurig extra aandacht te vragen voor HS. Nu duurt het gemiddeld maar liefst zeven jaar voordat de juiste diagnose wordt gesteld. Meer bekendheid bij patiënten en zorgverleners leidt tot een snellere diagnose, zodat ook sneller de juiste behandeling kan worden gestart.

Elke vier weken reist de expositie door naar een ander ziekenhuis waar dermatologen werken die extra veel kennis hebben over HS en de behandeling ervan.

Tips en ervaringen

In elk ziekenhuis waar de foto-expositie staat, wordt ook een patiëntenbijeenkomst georganiseerd. Die is vooral bedoeld om tips en ervaringen uit te wisselen met andere HS-patiënten. Want gedeelde smart is halve smart. En misschien zit die ene gouden tip om met de ziekte om te gaan ertussen. Uiteraard kunnen ook medische vragen worden gesteld, die door de dermatoloog worden beantwoord.

De patiëntenbijeenkomst in het Maasstad Ziekenhuis is op maandag 11 december van 19.30 uur tot 21.30 uur. Naast Sylvia van Kan van de HPV is ook dermatoloog K. Munte aanwezig. Mensen kunnen zich aanmelden via secretariaat@hidradenitis.nl.

Ook in DermaHaven in Rotterdam, verbonden aan het Erasmus MC, werken dermatologen met veel kennis over HS. Tijdens de foto-expositie in Rotterdam is op deze locatie extra informatie over HS te verkrijgen in de vorm van informatieflyers en een bewaarnieuwsbrief.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant