De Lijnbaan viert samen met het publiek en winkeliers op zaterdag 14 oktober, de eerste dag van de herfstvakantie, haar 70-jarig bestaan. Foto: pr / Thijs Huizer
De Lijnbaan viert samen met het publiek en winkeliers op zaterdag 14 oktober, de eerste dag van de herfstvakantie, haar 70-jarig bestaan. Foto: pr / Thijs Huizer

Wederopbouwicoon de Lijnbaan wordt 70 jaar en viert dat met gebak en rondleidingen van stadsgids

Algemeen 1.625 keer gelezen

Rotterdam - Het icoon van de wederopbouw in Rotterdam, de Lijnbaan, is maandag 9 oktober jarig. Dit viert de Lijnbaan samen met het publiek en winkeliers op zaterdag 14 oktober, de eerste dag van de herfstvakantie.

Wie jarig is trakteert dus vanaf 10.00 uur worden heerlijke gebakjes uitgedeeld en kunnen bezoekers deelnemen aan gratis rondleidingen van ongeveer een half uur. Weet u bijvoorbeeld dat de Lijnbaan de eerste autovrije winkelstraat van Europa is? 

Ga op zoek naar één van de originele Lijnbaanvitrines die in samenwerking met het Stadsarchief Rotterdam ingericht zijn en bekijk de expositie over de Lijnbaan met prachtige historische beelden.

Stadsgids Ferrie Weeda

De rondleidingen starten ieder heel uur ter hoogte van JD Sports, Lijnbaan 91. Daar worden deelnemers opgewacht door de bevlogen stadsgids en historicus Ferrie Weeda die veel weet te vertellen over de Lijnbaan.

Stichting Jarige Job

Lijnbaan koppelt haar verjaardag aan Stichting Jarige Job om aandacht te vragen voor kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaarsdagbox. Hierin zit alles wat nodig is voor het vieren van een echte verjaardag, thuis én op school.
Kom zaterdag 14 oktober ook naar de levensgrote Jarige Job verjaardagstaart op de Lijnbaan waar je uit kunt springen voor een feestelijke foto!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant