De Pauluskerk komt op voor Rotterdammers die het zonder hulp niet redden. Dagelijks krijgt de kerk circa 150 dakloze mensen over de vloer. Foto: Pauluskerk Rotterdam
De Pauluskerk komt op voor Rotterdammers die het zonder hulp niet redden. Dagelijks krijgt de kerk circa 150 dakloze mensen over de vloer. Foto: Pauluskerk Rotterdam

Rotterdam doneert massaal om Pauluskerk te helpen met gigantische schade na inbraak

Algemeen 2.452 keer gelezen

Rotterdam - ‘Een laffe, trieste daad’ afgelopen weekend in de Pauluskerk aan de Mauritsweg. Tijdens een inbraak is er afgelopen weekend voor tienduizenden euro’s aan schade toegebracht aan de kerk. Het goede nieuws is dat Rotterdammers nu massaal doneren om de schade te herstellen: er is al meer dan 20.000 euro gestort.

In de nacht van zaterdag 10 juni op zondag 11 juni is er ingebroken in de Pauluskerk Rotterdam. Twee personen kropen via een klapraam naar binnen en lieten in de kerk een spoor van vernieling achter. Veel buit hadden de twee niet. Een paar laptops, hooguit een paar honderd euro. Maar ze gingen wel flink tekeer. En de schade is groot.

Acht zware branddeuren zijn vernield en zullen uitvoerig gerepareerd en/of vervangen moeten worden. Net als een aantal ramen en kasten. Het ziet ernaar uit dat de kosten in de tienduizenden euro’s zullen lopen.

De Pauluskerk weet nog niet welk deel van het bedrag door de verzekering vergoed zal worden. De Pauluskerk s een organisatie die geheel afhankelijk is van giften. ‘Daarom vragen we aan een ieder die de kerk een warm hart toedraagt om ons te helpen, om zo een deel van de kosten te vergoeden.’

De Pauluskerk komt op voor Rotterdammers die het zonder hulp niet redden. Dagelijks krijgt de kerk circa 150 dakloze mensen over de vloer voor voedsel, kleding en maatschappelijk werk.

Doneren kan op deze plek. Wanneer de verzekering de schade geheel zal dekken, dan zal het bedrag uit deze actie alsnog ten goede komen aan het gebouw van de Pauluskerk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant