Mensen zoeken verkoeling in het Tuschinskipark aan de Coolhaven.
Mensen zoeken verkoeling in het Tuschinskipark aan de Coolhaven.

Rotterdam wacht weekend met tropische temperaturen

Algemeen 1.130 keer gelezen

Rotterdam - Vanaf morgen krijgt Rotterdam voor het eerst dit jaar te maken met tropische temperaturen van boven de 30 graden. En ook na het weekend blijft het nog wel een tijdje flink warm.

Boothstock Festival

De stranden en parken zullen druk zijn komende dagen. In het Kralingse Bos vind morgen, zaterdag 10 juni, het (stijf uitverkochte) Boothstock Festival plaats. De organisatie zorgt voor extra drinkwater en gratis zonnebrandcrème. Ook zijn er extra veel schaduwplekken op het festivalterrein. Dat geldt ook voor de juniorversie van het evenement: Kidsstock Festival, dat een dag later, zondag 11 juni ook in het Kralingse Bos plaatsvindt.

Heilige Huisjes

Wie échte verkoeling zoekt, kan dit weekend terecht in zo’n zestig Rotterdamse gebedshuizen tijdens Heilige Huisjes. Er zijn immers weinig koelere plekken dan een mooie, grote oude kerk, tempel of moskee. Je kunt zelf een programma samenstellen en bij allerlei gebouwen gratis naar binnen lopen. Je kunt onder meer een kijkje nemen in de Oude Kerk van Charlois, de Essalam Moskee of bij het Vikingfestival in de Noorse Zeemanskerk.

Extra metro’s

Op de stranden wordt uiteraard grote drukte verwacht. De RET zet weer extra metro’s in naar station Hoek van Holland Strand. Je kunt natuurlijk ook naar het strand bij Nesselande gaan of verkoeling zoeken in een van de parken in de stad.

Uit de krant