De expositie zal vanaf het najaar te zien zijn in de zestig meter lange etalage van Wilhelminakade 701. Foto: Michèle Margot
De expositie zal vanaf het najaar te zien zijn in de zestig meter lange etalage van Wilhelminakade 701. Foto: Michèle Margot

Het nieuwe stadsmuseum gaat de schatten van Rotterdam laten zien in zestig meter lange etalage

Algemeen 1.708 keer gelezen

Rotterdam - Het toekomstige stadsmuseum krijgt zestig meter aan etalageruimte beschikbaar om op de Kop van Zuid de schatten van Rotterdam te laten zien. Komend najaar kan iedereen langslopen bij Pop-up XXL: Wilhelminakade 701.

Rotterdam zit nu al sinds eind 2020 (toen Museum Rotterdam in het Timmerhuis gesloten werd) zonder gebouw met een eigen stadsmuseum. Zo’n plek moet er wel weer komen, maar waar en wanneer precies is nog steeds de vraag. Ondertussen is er Ook van jou!, dat op allerlei manieren en locaties de rijke historie van onze stad toch aan zoveel mogelijk Rotterdammers laat zien. Komend najaar dus op de Wilhelminakade. 

Hunted Agency

Op weg naar een nieuw stadsmuseum heeft Ook van jou! aan Hunted.Agency gevraagd om als gastcurator in de stadscollectie te duiken, zich te laten inspireren door objecten en verhalen en te experimenteren met presentatievormen. Hunted Agency is onder meer bekend van campagnes voor het Eurovisie Songfestival in Rotterdam en voor Museumnacht010.

Pop-up expositie

De expositie zal vanaf het najaar te zien zijn in de zestig meter lange etalage van Wilhelminakade 701. Voor het samenstellen van deze pop-up expositie duikt het duo achter het succesvolle jonge Rotterdamse bureau Hunted Agency, Job Taks en Jeroen Ketting, in de schatkamers van de stad om bijzondere, belangrijke en herkenbare verhalen te verzamelen. 

Verhalen van de stad

Met hun innovatieve manieren van storytelling wil Hunted Agency de verhalen van de stad tot leven laten komen voor een brede doelgroep. Hunted Agency en Ook van jou! willen laten zien hoe gisteren invloed heeft op vandaag en vandaag weer op morgen. 

De drempel van de expositie wordt laag. Zo laag dat je niet eens naar binnen hoeft Je loopt er gewoon langs tijdens je lunchpauze of avondwandeling en zit meteen middenin het verhaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant