Jukebox Live met drummer Jens Meijer op drums (l.) bij de Gerard Goosenflat in Rotterdam-Ommoord. Foto: Compagnon Events
Jukebox Live met drummer Jens Meijer op drums (l.) bij de Gerard Goosenflat in Rotterdam-Ommoord. Foto: Compagnon Events

Aftrap van 50 feestelijke Zomer Serenades onderaan balkons van ouderenflats

Algemeen 1.459 keer gelezen

Rotterdam - De komende maanden vinden er wederom 50 feestelijke concerten plaats voor ouderen. Voor het vierde jaar op rij organiseert Compagnon Events vrolijke Zomer Serenades! Afgelopen zaterdag was de aftrap met een drukbezocht concert in Rotterdam-Ommoord, gevolgd door Schiebroek.

Voor de muzikale invulling zoekt Zomer Serenades vindingrijke muzikanten die hitjes van vroeger in een modern jasje steken. Een van de muzikanten die ook dit jaar weer meedoet is drummer Jens Meijer. 

‘‘Los van het feit dat het een feestje is om in de zon te mogen optreden, vinden wij het allemaal prachtig om iets voor ouderen van Rotterdam te kunnen doen,’’ licht Meijer toe, ‘’het is echt hartverwarmend om hen te zien genieten!’’

Van Ketelbinkie tot Het Dorp

‘‘Onze naam zegt het al: wij zij Jukebox Live, wij spelen liedjes die je vroeger in de jukebox zou verwachten, nu live voor de ouderen,’’ vertelt Jens. De band van Jens verzorgde het eerste concert afgelopen zaterdag in Ommoord. Naast deze band zijn nog vier andere muzikale formaties betrokken. Onder andere afkomstig uit het Batavierhuis, een Rotterdams collectief van bevlogen musici.

Door heel de stad

Het reizende muziekfestival voor ouderen trekt door heel de stad. ‘‘In iedere wijk vindt wel een concert plaats, ook dit jaar bezoeken we weer nieuwe locaties,’’ vertelt initiatiefnemer Jeroen Wolfs. Alle ouderen krijgen een flyer in hun brievenbus met daarop het programma en meer informatie over de band. 

‘‘Op de dag van het concert zijn we vroeg aanwezig om alles op te bouwen, de techniek neemt goede boxen mee zodat iedereen het goed kan horen. Uiteraard plaatsen we stoelen zodat de ouderen kunnen zitten als ze dat willen. We zijn dankbaar dat we dit allemaal voor de ouderen mogen organiseren’’ vertelt Jeroen Wolfs van Compagnon Events toe. 

Woord en Daad

De concertreeks wordt mogelijk gemaakt door een enthousiast team en met een bijdrage van Stichting Droom en Daad. ‘‘Zomer Serenades is een unieke concept waarbij Rotterdamse ouderen echt in het zonnetje worden gezet door de muzikanten,’’ aldus Wim Pijbes, directeur van Droom en Daad. De tour is afgelopen weekend gestart met concerten in Ommoord en Schiebroek. Tot en met half september vinden er drie keer per week Zomer Serenades plaats in heel Rotterdam!

Uit de krant