Still uit filmpje Stadsbeheer
Still uit filmpje Stadsbeheer

Na de marathonhelden, maken andere helden metéén de stad schoon

Algemeen 3.134 keer gelezen

Rotterdam - Meteen nadat vandaag de laatste marathonloper voorbij was, zijn de straten van Rotterdam weer schoongemaakt. Vaak was dat al binnen een half uur gebeurd. Dit jaar kwam er hulp van een nieuwe ‘collega’. 

Tijdens Marathon Rotterdam raken de straten bezaaid met tienduizenden sponzen, flesjes, bananen en allerlei andere rotzooi. Over meer dan 42 kilometer door de hele stad. Dat vergt dus nogal wat van de medewerkers van Stadsbeheer. Toch lukt het elk jaar weer Rotterdam in een mum van tijd schoon te krijgen.

Dit jaar was er voor de eerste keer hulp van de zogenaamde batterij-elektrische perscontainer. Dat is een container die het afval meteen samenperst en daarbij gebruikmaakt van elektriciteit uit een batterij. Omdat de perscontainer een accu heeft, kan het gevaarte dicht bij de plek gezet worden waar de veegmachines aan het werk zijn. Die hoeven dan minder vaak heen en weer te rijden. Ideaal voor momenten waarop er veel afval tegelijk opgeveegd moet worden. De veegmachines kunnen ter plekke hun vuil in de elektrische perscontainer storten.

Kijk hier voor een filmpje:

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant