Een kleuter van basisschool De Provenier trekt een nummertje. Foto: Basisschool De Provenier
Een kleuter van basisschool De Provenier trekt een nummertje. Foto: Basisschool De Provenier

Kleuters ontdekken het vak van apotheker

Algemeen 1.397 keer gelezen

Rotterdam - Vijfentwintig kleuters van de Rotterdamse basisschool De Provenier brachten deze week een bezoek aan Apotheek Westblaak en mochten bij binnenkomst, net als andere bezoekers, gelijk een nummertje trekken. Vol spanning keken de kinderen van 5 en 6 jaar, met het nummertje stevig in de hand geklemd, naar het digitale bord of ze al aan de beurt waren. Eenmaal aan de beurt liepen ze voorzichtig naar de balie en vroeg een apotheker naar hun naam en leeftijd. Vervolgens kreeg iedere kleuter een kijkje achter de schermen en leerden ze onder andere vitaminepillen tellen, wegen, etiketteren en inpakken. Ook kregen ze een demonstratie van een robot waarmee klanten van Apotheek Westplaak na sluitingstijd hun medicijnen kunnen ophalen.

De kleuters hadden zich goed voorbereid op het bezoek en in de klas allerlei vragen bedacht die ze wilden stellen aan de apothekers. Verkopen jullie ook pleisters? En verband? Hebben jullie ook paracetamol voor baby’s? En hoeveel soorten vitamines zijn er? Pas nadat alle vragen waren beantwoord door de apothekers. verlieten de kinderen de winkel om weer naar school te gaan.

Kinderen van basisschool De Provenier bezoeken vaker ondernemers en instellingen in de stad. De school neemt de nieuwsgierigheid die kinderen van nature hebben als uitgangspunt voor het onderwijs. Daarom gaan de kinderen veel op onderzoek uit en de binnenstad biedt daar uitstekende mogelijkheden toe. Op basisschool De Provenier, gevestigd in Rotterdam Noord vlak achter het Centraal Station, leren kinderen dus niet alleen uit een boek of van een digibord of iPad, maar vooral ook door in de praktijk te ervaren hoe dingen werken en waarom lesstof nuttig kan zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant