Beke Olyrhook, wijkbewoner en een van de WijkMuseumdirecteuren OMWD, tijdens het maken van haar WijkMuseumbox. Foto: pr
Beke Olyrhook, wijkbewoner en een van de WijkMuseumdirecteuren OMWD, tijdens het maken van haar WijkMuseumbox. Foto: pr

WijkMuseum Oud-Mathenesse & Witte Dorp vol met wijkverhalen en elke keer opnieuw een verrassing

Algemeen 1.895 keer gelezen

Rotterdam - In navolging van de wijk Bospolder-Tussendijken (BoTu) krijgt nu ook de wijk Oud-Mathenesse & Witte Dorp (OMWD) een eigen WijkMuseum. Op woensdag 29 maart vanaf 15.00 uur vindt de officiële opening plaats, waarbij de collectie wordt onthuld bij Café Franselaan aan de Franselaan 271. 

De middag wordt gehost door Nicole van Dijk (directeur Stichting Wijkcollectie) en Beke Olyrhook (wijkbewoner en WijkMuseumdirecteur OMWD). Het volledige programma duurt tot 17.00 uur en wordt verder opgeluisterd met (wijk)verhalen van de WijkMuseumdirecteuren, livemuziek door Merel van Tellingen en hapjes en drankjes. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

WijkMuseum OMWD geeft bezoekers een persoonlijke kijk op het leven en de mensen in de wijk Oud-Mathenesse & Witte Dorp. Wijkbewoners zijn de museumdirecteuren. De eerste WijkMuseumdirecteuren van WijkMuseum Oud-Mathenesse & Witte Dorp zijn: Anita Dziok-Wisniewska, Beke Olyrhook, Benjamin Sabotinov, Joke Vosbergen en Oksana Savchuk. 

Op een creatieve en kunstzinnige manier hebben zij hun (levens)verhalen met een link naar de wijk OMWD verzameld in boxen. Deze vijf WijkMuseumboxen zijn bevestigd aan een fiets, symbool voor verbinding en beweging. De collectie kan daardoor eenvoudig overal in de wijk neergezet en bekeken worden. Door de constructie met boxen is het heel makkelijk om een wijkverhaal te wisselen of toe te voegen. Het WijkMuseum is hierdoor elke keer opnieuw een verrassing.

Lees verder onder foto.

WijkMuseum BoTu voor het Bollenpandje met de WijkMuseumboxen bevestigd aan een fiets. Foto: pr

Stichting Wijkcollectie is een organisatie die in samenwerking met bewoners verhalen vastlegt als wijkerfgoed en deze deelt. Voor een fijnere wijk waar mensen elkaar kennen en begrijpen en zich daardoor beter thuis voelen. Zo wordt het ook makkelijker om hulp te vragen als dat nodig is. Of samen te feesten wanneer dat kan. Verhalen zorgen voor positiviteit, veerkracht en trots. En dat begint allemaal met bewoners die elkaar verhalen vertellen en laten zien wie zij zijn en wat hen in de wijk bezighoudt. 

“Kunst en cultuur zorgen voor een lijn tussen mensen van begrip en gevoel voor elkaar. Het WijkMuseum is geïnspireerd op het principe van een ‘zwerfbieb’ en in de vorm van een fiets is de drempel zo laag mogelijk”, aldus Nicole van Dijk, directeur en initiatiefnemer van Stichting Wijkcollectie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant