Nog maar twee weken wachten en dan kan iedereen met de metro naar het strand! Foto: FlasphotoNL
Nog maar twee weken wachten en dan kan iedereen met de metro naar het strand! Foto: FlasphotoNL

Vrijdag 31 maart gaat de metro naar het strand rijden (en we mogen plekjes verloten voor de feestelijke eerste rit!)

Algemeen 8.595 keer gelezen

Rotterdam - Het is zover! Vrijdag 31 maart gaat de eerste metro naar het strand van Hoek van Holland rijden. Die dag start in de loop van de ochtend de nieuwe dienstregeling en kun je voortaan elke 20 minuten vanuit Rotterdam naar zee. De start van Metro aan Zee wordt gevierd met een feestelijke eerste rit voor genodigden. Voor die feestelijke rit mogen we twee plekken verloten onder lezers van De Havenloods! Lees in dit bericht hoe je kunt winnen.

Lees verder onder de foto.


Station Hoek van Holland Strand gaat bijna open. Foto: FlashphotoNL

‘Ik heb positief nieuws’, schrijft wethouder Vincent Karremans vandaag aan de Rotterdamse gemeenteraad over de proefritten die de RET sinds deze week rijdt. ‘Ik kan u meegeven dat tot op heden de ritten van het proefrijden positief verlopen. Het ziet ernaar uit dat de RET een positief resultaat van het proefbedrijf kan sturen naar de MRDH (Metropoolregio Rotterdam Den Haag die het licht voor de metro uiteindelijk op groen moet zetten). Dat zou betekenen dat de MRDH na beoordeling van deze resultaten vervolgens snel over kan gaan tot het verlenen van de indienststellingsvergunning – waarna de dienstregeling mét passagiers van de Hoekse Lijn van start kan gaan.’

Lees verder onder de foto.


Uitstappen met je voeten in het warme zand. Foto: FlashphotoNL

De wethouder houdt nog één kleine slag om de arm. Er kan immers nog iets misgaan tijdens de laatste proefritten. Maar daar ziet het niet naar uit. Vrijdag 31 maart rijden de eerste metro’s tot op station Hoek van Holland Strand. De RET is druk bezig met de dienstregeling, maar verwacht dat die op de bewuste dag ergens in de loop van de ochtend van start gaat. Nadat het traject met een speciale metro voor genodigden feestelijk in gebruik is genomen.

Wil jij een plekje in de feestelijke eerste metro naar het strand winnen? Mail dan even je gegevens naar redactie@dehavenloodsmediacentrum.nl . Vrijdag 24 maart kiezen we de winnaars!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant