Creatievelingen bewonderen doodles. Het event is open voor publiek om langs te komen en de werken te bekijken. Foto: Nicholas Bruno / Red Bull Content Pool
Creatievelingen bewonderen doodles. Het event is open voor publiek om langs te komen en de werken te bekijken. Foto: Nicholas Bruno / Red Bull Content Pool

Nationale finale WK Doodle Art in Rotterdam: voor de één een krabbel, voor de ander een kunstvorm

Algemeen 670 keer gelezen

Rotterdam - Doodlen, bijna iedereen doet het. Het zijn die kleine tekeningetjes die je gedachteloos op papier zet tijdens het bellen of in de les. Voor de één gewoon een krabbel, voor de ander een vorm van kunst. Om de hersenspinsels van studenten en andere creatievelingen wereldwijd een podium te geven organiseert Red Bull het wereldkampioenschap doodlen. 

De nationale finale van het Red Bull WK Doodle Art vindt op 23 maart plaats in kunstcentrum Roodkapje aan het Delftseplein 39 in Rotterdam. Dit kampioenschap is er om een nieuwe generatie creatievelingen een kans te geven hun werk aan een groot publiek tentoon te stellen. Vanuit alle inzendingen zijn 15 finalisten gekozen die hun werk op 23 maart tentoon mogen stellen waarna de jury, bestaande uit jonge creatievelingen, een winnaar zal kiezen. 

Op donderdag 23 maart wordt tijdens de National Final bij Roodkapje in Rotterdam bepaald welke doodle-kunstenaar ons land mag vertegenwoordigen op de World Final in Amsterdam. De juryleden zijn Dylan Hoogerwerf, Sioe Jeng Tsao, Sem Kuipers en Daniel Claessens (creative director van het Rotterdamse urban straatkunstplatform Rewriters010). 

Lees verder onder foto.


Doodle Art. Foto: Pavel Sukhorukov / Red Bull Content Pool

Vanaf 19.00 uur staan de deuren open voor publiek om de doodles te bewonderen. Daarnaast zal er een live doodle installatie zijn begeleid door de tekenmachine, waar iedereen zijn doodle talent op los mag laten. Om 21.30 uur maakt de jury de Nederlandse winnaar bekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant