De opening van de eerste fase van Attractiepark Rotterdam lijkt er nu toch echt van te komen. Foto: facebook attractieparkrotterdam
De opening van de eerste fase van Attractiepark Rotterdam lijkt er nu toch echt van te komen. Foto: facebook attractieparkrotterdam

Attractiepark Rotterdam wil medio 2023 met de eerste fase openen

Algemeen 11.120 keer gelezen

Rotterdam - Na vele jaren van bouwen en verbouwen is het medio 2023 zover: de opening van de eerste fase van Attractiepark Rotterdam! Zo valt te lezen op de facebookpagina van Attractiepark Rotterdam. Voorafgaand moet er nog het een en ander gebeuren, dus heeft Attractiepark Rotterdam verscheidene vacatures beschikbaar waarop kan worden gesolliciteerd.

Zoals bekend wil zakenman Hennie van der Most wil graag zijn Attractiepark Rotterdam - op het oude AVR terrein op Rotterdam-Zuid naast de Maastunnel - openen, maar heeft hij nog met een paar pijnpunten af te rekenen. Een daarvan is Van Leeuwen Metaal Recycling, dat naast het terrein van het nieuwe attractiepark ligt. De gemeente Rotterdam had volgens de ondernemer in 2015 al toegezegd dat het recyclingbedrijf binnen vijf jaar zou vertrekken. Dit is alleen niet gebeurd.

Volgens de gemeente Rotterdam zou de recycler naar een nieuwe locatie verhuizen. Een locatie werd ook gevonden in IJsselmonde, maar dit stuitte op protest van omwonenden van met name de naastgelegen gemeente Barendrecht. Waar en wanneer de recycler een nieuwe locatie vindt is daarmee nog niet duidelijk. 

‘De gemeente Rotterdam benadrukt dat de verhuizing geen voorwaarde zou moeten zijn voor de opening van het attractiepark’, meldde pretpark nieuwssite Looopings in december 2022.

Los daarvan heeft Van der Most wel meer obstakels die de opening van het park nog in de weg zouden kunnen staan, zoals de financiering van het park en een aflopende erfpacht in 2030, aldus recyclingmagazine.nl (december 2022). Wel of geen recycler als buurman heeft daar verder geen invloed op.

De oproep op facebook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant